ДО ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ: В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СЕ ПОТЪПКВАТ ПРАВАТА НА ПЛЪХОВЕТЕ

Отношението към плъховете у нас е нечовешко. Плъховете са живи същества и трябва да се отнасяме хуманно към тях. Аз например храня 10-на плъха в мазето си. Така гарантирам сигурността на съседните мазета и съм сигурен, че моите любимци няма да нападат други животни. Не е вярно, че разпространяват болести – и хората разнасят болести, но никой не ги унищожава.

 Най-отвратително нещо на света за мен е убийството на плъх. Отравянето им е дело на садисти и психопати. Щом един човек посегне на плъх утре ще посегне и на друг човек – това е универсално правило. Горките животни са толкова мили и беззащитни. Отглеждат с любов малките си и така нежно те гледат с малките си очички.

С няколко приятели основахме клон на фондация Eвропейци за защита правата на плъховете. Средставата, които ни се изпращат, обаче, са недостатъчни. Всичко, което се говори за милиони са спекулации. Сумите никога не са надхвърляли няколко хиляди евро на месец. А каузата ни е благородна. Имaме широк медиен достъп, защото вече сме страна в спора за и против живота и съдбата на плъховете. Привличаме нови съмишленици. Благодарни сме на всеки, който ни помогне с доброволен труд или дарение. Апелираме към всички държавни институции да се спре насаждането на омраза по отношение на горките животинчета. Хейтърите мразят и нас и ни преследват, което се отчита и от редица международни правозащитни организации и наблюдатели. Живеем в страх, защото сме различни. В България мразят различните. Омразата, която се пропагандира в интернет е чудовищна. Фирмите, които се занимават с унищожението на плъховете трябва да се санкционират заради жестокостта на методите им.

И не на последно място ще работим за законодателни промени с които да се забрани всякаква литература насаждаща омраза и ненавист към другите същества, като например „Цар Плъх” на Джеймс Клавел, която е лишена от политическа коректност и съдържа немислими текстове за хранене с беззащитните малки животинки.

Ние сме за толератно отношение и многообразие. Всеки има права. Подкрепете ни.

автор: Калоян МЕТОДИЕВ

 


Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4397

Posted by on апр. 2 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.