ДО БОЛКА ПОЗНАТИ НЕЩА

С тия редове ще ви разкажа за едни до болка познати неща. Как държавата по време на криза се грижи за хората. Как държавната администрация издевателства над обикновения човек, по съвместителство и данъкоплатец, който я издържа и й дава заплата. Та за  какво иде реч.

Пример номер едно.
Николина е учителка в начално училище. Налага и се да излезе в болничен. Разболява се от гнойна ангина. Първото нещо, което трябва да свърши е да си изкара болничен и да го представи в 15 дневен срок. Тя го преставя в началото на април 2010. След дъъъъъъъълъг път, болничния лист пристига в НОИ в последния работен ден на месеца. (става дума за Добрич). В средата на май злополучната учителка отива, за да се  поинтересува за изплащането на болничния „вежливата” служителка й отговаря в рамките на 15 дни болничния ще бъде изплатен. Николина обръща внимание, че са тези 15 дни вече са изтекли. Следва нов отговор, че се е случило така, защото имало почивни дни. Бъдете спокойни проверявайте вторник и четвъртък. До ден днешен все още болничния не е преведен – а вече е края на май.

Пример номер две.
Марин е съкратен от работа през февруари. Отива до Бюрото по труда в Добрич, за  да се регистрира. Вият се дълги опашки, текат записвания за ред, зад гишетата за регистрация работят само 2 жени. За всеки човек отиват средно по 40 минути. Когато дочаква своя ред му казват, че има 3 месеца на разположение да се регистрира. В крайна сметка той получава своето обезщетение два месеца по-късно.

Дали държавата е толкова „пъргава”, когато трябва да ни взима парите и има ли разлика, когато ги дава, съдете сами.  Но сме длъжни да споменаваме подобни случаи, с тайната надежда, че някой ден ситуацията ще се промени. Дай боже!
 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

МАРИЯ ИВАНОВА РОДИТЕЛ НА СЕДМИЦАТА В МАРТИ-ОНЛАЙН: РАБОТАТА Е МОЯТА
КРЕПОСТ

КЛАСАЦИЯ НА 10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СТРАНИ ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА 2009
ГОДИНА

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА
ВЛИЯНИЕ

КАК МЕТРО ВЛЕЗЕ В ДОМОВЕТЕ НИ

НЕМСКИ СЪД: „ОSSI” НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ

АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ В ШВЕЦИЯ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ НА ДЕЦА

„ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ” НА СТАТУКВОТО В ССА

ВАТЕРЛОТО НА ВОЙВОДАТА ОТ РЗС

ПОЛИЦИЯТА В XXI ВЕК СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА НА АВТОСТОП

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РАЗРЕШИ ОЩЕ 4 ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ
КУЛТУРИ

КАКВО ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ?

КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ОРЪЖИЯТА НАМАЛЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА – МИТ ИЛИ
ИСТИНА?

ДЪРЖАВНИЯТ КОНТРОЛ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА
ХРАНИТЕ

ШВЕЦИЯ
И
НОРВЕГИЯ
ИЗПРАВЕНИ
ПРЕД
ТИКТАКAЩА
БОМБА
НА
ИСЛЯМСКО
НАСИЛИЕ

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT
ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3222

Posted by on май 31 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.