ДОСИЕТАТА – ДРАМА ИЛИ ВОДЕВИЛ – НЕИЗНАСЯНИ ДОСЕГА ФАКТИ ОТ ПЕТЪР ХРИЗТОЗОВ

Защо отново ни вкараха в драмата "ДС", която като че ли се превръща във водевил?
Досиетата са някакъв хроничен сърбеж, който вече 20 години спохожда обществото ни с избирателен резултат – някой си отива, повечето остаряват или умират, но разчесаното остава като екзема. И противно на поговорката "Не питай старо, а патило", 20-30-годишните млади хора, според мен, имат най-правилното решение: "Не ни занимавайте с ДС, това е  проблем, който не ни интересува. Искаме образование и работа!"

Действа ли още бившата Държавна сигурност?
Може би тя е пушката, окачена на сцената в първо действие, която няма да гръмне в последното. Главно действащо лице в тази пиеса,обаче, е СТРАХЪТ, необходим на всяка власт, когато хората са гладни, а трябва да гласуват за нея. Вижте кои са инициаторите. Един прост, а забогатял и станал известен милиционер, някой си Костадинов, който при Тодор Живков се е натискал години да стане служител на ДС, но… нямал качества. Не съветвам Цветан Цветанов и генералите Атанас Атанасов и Иван Драшков да чешат този сърбеж. Както и министър Николайчо Младенов – не му отива точно той да се ежи. Защото благодарение на баща си и чичо си, дипломати и разузнавачи при Живков, научи западни езици, преди да понесе чантичката на Надежда Михайлова. Знам, че никой няма да си даде оставката, защото власт се взема, но не се дава! Така ги учеше Тато. При сегашната дандания с досиетата се подаде и най-сладкият връх на сладоледа – Камен Михайлов, бивш съпруг на Хубавото Наде, бил български разузнавач в Египет?!
А фактите са други. За да усъвършенства испанския си, в Кайро Надежда Михайлова започва да посещава колеж към посолството на Испания и там е забелязана от военния аташе. Това прави впечатление на съветското разузнаване, което го отбелязва като вербовка. Остават живи следи и… препоръка. След няколко години тя ще стане пръв дипломат. А Камен Михайлов едва е завършил ПУЦ и баща му – инженер Иван Михайлов, прави диря до Огнян Дойнов. За да назначат Камен за сервизен работник в Кайро, подаряват на Египет 100 български струга. Нищо, че после в Бълария момчето кара мерцедес със знаковия номер "8000". Забогатя, след като го лансира за гаража на ЦК Хубавото Наде,когато стана дясна ръка на Иван Костов.
Днес "правоверните" се ужасяват само при споменаването на ДС и КГБ. А господин Ив Боне, директор на френското контраразузнаване /1982 – 1985/, е категоричен: "КГБ ни бе достоен съперник. В нашата работа няма врагове, а противници."

Тъжна или смешна е тази истерия с досиетата и кого обслужва?
Кого обслужва вече казах – властта и оборота на парите у олигарсите. Тъжното е, че българите нямат доктрина за националната си сигурност, изпълняват чужди поръчки. И не другите са ни виновни, ние сме смотаняци. По света няма правителство, което да е разкрило и да се е отказало от действащите си дипломати и разузнавачи. Чрез "Уикилийк" и слепите разбраха с какво се занимават американските посланици.
А смешното е, че това се превръща в традиция. Написах преди време няколко книги за Стоян Ганев, чийто баща – Димитър Музиката, направи пътека до Димитър Жулев, докато го уреди да учи  за дипломат в Москва. Като стана обаче външен министър, първата работа на Стоянчо бе да уволни сина на благодетеля си – Александър Жулев. Пази, боже, сляпо да прогледа! В Москва и Берлин КГБ подготвяше Стоян Ганев за работа в САЩ. А той, като помириса демокрацията в София, избяга в Ню Йорк и се предложи на американците. Българска работа…


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ – проф. В.Цачевски

БАЙ ДАМЯН ИЛИЕВ: ВСИЧКИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СА ЗА БЕЛЕНЕ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ

ГЕОРГИ ХРИСТОЗОВ: ДО 10 НОЕМВРИ БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ Е УПРАВЛЯВАЛА ОТ ИКОНОМИСТИ

ПОПРАВКИ В ЗАКОНА ЗА ОРЪЖИЯТА ГАРАНТИРАТ ГЛОБИ И ОЩЕ БЮРОКРАЦИЯ

БОРИСА ТЮТЮНДЖИЕВА: ОБИЧАМ ДА ЖИВЕЯ НА РЪБА

БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ САМИ ДА РАЗВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ СИ -доц. Любима ЙОРДАНОВА

РАДИКАЛЕН ИСЛЯM – Йордан ТОДОРОВ

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: РЕФОРМИ С РЕЙТИНГ НЕ СЕ ПРАВЯТ

СЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА НОВАТА ДИСКРИМИНАЦИОННОСТ – Калоян МЕТОДИЕВ

КОГО И КАКВО ЛЕГИТИМИРА БАН ИЛИ ЗАЩО АКАДЕМИЯТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕФОРМИРАНА – Владимир Стойчев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3540

Posted by on дек. 18 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.