ДОКОГА ЩЕ Я КАРАМЕ ТАКА?

На лъжата краката са къси. Министър-председателят на България отново излъга. За какво иде реч? За разпределението на 150 млн. на общините  в България и за  уверенията на премиера Сергей Станишев, че правителственият “златен дъжд” няма да се изсипе предимно над такива общини, управлявани от БСП и ДПС. В сайта на Министерски съвет, оказа се, списъкът за разпределението на парите не може да се намери, включително и като решение от правителствено заседание. Информацията я намираме публикувана в една от националните медии и я поднасяме на нашите читатели, за да разберат за какво става дума.

Вестник"Сега" публикува анализ върху списъка с одобрените бенефициенти на " общинските милиони". И посочва, че в Кърджали, например,  са одобрени три проекта за почти 2 млн. лв. Само един от тях е на стойност 845 000 лв. и е за укрепване на детска градина в с. Кокиче. Община Момчилград има шест проекта за над 1 млн. лв. В Ардино ще се ремонтират 14 читалища за 520 000 лв. Котел е с 1.5 млн. лв., като един от най-скъпите ремонти е разширяване на детска градина в с. Ябланово за 1 023 000 лв. Селото е известно с големия брой изселници в Турция. Отпуснати са пари и за  мотописта в община Троян, медицински център на мотополигон "Горна Росица", фонтан и камбанария на църква в община Драгоман. Вестник “Сега” подчертава, че най-скандалният проект безспорно е мотопистата в община Троян, за която ще отидат 100 000 лв. Обяснението за тази екстравагантност е просто – лидерът на ДПС Ахмед Доган е запален по мощните мотори и през октомври миналата година лично инспектира пистата за четириколки АТВ до троянското с. Дълбок дол по време на международния турнир ATV Challenge Cup 2008. Доган е почетен председател на това състезание, пише още изданието.
В щедрата програма на правителството се дават пари за ремонт на общо над 150 детски градини. Повечето тях обаче са в селца, където почти няма деца. Само 6 от проектите са за изграждане или ремонт на детски градини в столицата, където недостигът е най-голям. Най-скъпият ремонт на детска градина е за саниране и разширение в с. Ябланово и е на стойност 1 023 000 лв. Това е едно от най-големите села в България и там електоратът е основно на ДПС.  812 650 лв. са за реконструкция и конструктивно укрепване на детска градина в с. Глухар. Интересното в случая е, че според решение на общинския съвет от края на септември в детската градина в с. Глухар има 10 деца. Само за сравнение- в столичния квартал "Дървеница" е предвидено да се изгради нова детска градина за 8 групи деца за 1 млн лв. Почти 1 млн. лв. се дават за "довършителни работи в пристройка на основно училище" в с. Зараево, общ. Попово.
Бурна културно- просветна дейност кипи, както личи от списъка на раздадените пари, в община Ардино, посочва “Сега”. За над половин милион лева там ще бъдат ремонтирани 14 читалища. Само за ремонта на три детски градини, финансирани и от комисията по бедствия, са предвидени 300 000 лв.  Антикризисната финансова програма на правителството включва и селските площади – в община Якоруда, например, четири от тях ще бъдат обновени за почти 400 000 лв. Село Партизани, например, ще се сдобие с детска площадка и ще оформи площада си за цели 100 350 лв. Добри пари са отпуснати и за оправянето на площадите в селата Долни Цибър, в община Дългопол, община Смядово получава над 350 000 лв. за спортно игрище и детска площадка. Този род проекти бяха популярни по време на управлението на НДСВ, явно сега възкръсват за нов живот. В община Драгоман преди изборите ще се направи фонтан за 50 000 лв., а за още 40 000 лв. ще се изгради камбанария в черквата "Св. Стефан".Коментара е безмислен. Кервана си върви и кучетата си лаят. Ако искате това да продължава до безкрая отидете и гласувайте пак за тях ако ли пък потърсете промяната а тя минава през тотална смяна на стария елит.
 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ОНБ СЕ ОБЯВИ ЗА РАВЕН СТАРТ

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ НОВИ ПОСТАНОВКИ В ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

ОНБ: НЕ МОЖЕ ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ХОРА ДА ИСКАТ НЯКОЙ ДА ГИ НАБЛЮДАВА

КМЕТЪТ НА РУСЕ БОЖИДАР ЙОТОВ: НЕ МОЖЕ НА ВСЯКО КОШЧЕ ДА СЛОЖИМ КАМЕРИ…

ОНБ НЕ ИСКА ДВА ВИДА ИЗБОРИ НА ЕДНА И СЪЩА ДАТА

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2159

Posted by on мар. 30 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.