ДОБРОВОЛНАТА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА МЪЖЕ ПРОЦЪФТЯВА В КРИЗАТА

Напоследък в Съединените щати се наблюдава бум на желаещите добрволно да се подложат на операция за стерелизация мъже. Някои уролози в страната докладват за увеличен брой пациенти, които идват да се обрежат. Списъкът за уролога Джоунс от Кливланд, Охайо, е станал по-пълен от всякога. Понякога имало по 7 операции дневно. 

„Моят екип дойде при мен и ме попита какво става – разказва Джоунс, председател на на департамента на регионалната урология на Гликман и бъбречната клиника в Кливланд. „ Защо внезапно стана бум на мъжете, които искат да се стерилизират?".

Те погледнали в статистиката и осъзнали, че увеличението е започнало около ноември месец, когато икономическата криза се е задълбочила. Октомври ще остане в историческите книги като един от най- лошите месеци за Уол Стрийт. От тогава в клиниката в Кливланд има 50% увеличение на операциите за стерилизиране – амбулаторната херургия е най-евтината форма за мерки за огрничаване на раждаемостта.

Пациентите казваха на Джоунс, че те се стерилизират защото са си загубили работата и здравните осигуровки, или защото очакват скоро да бъдат освободени от работа.„ Те осъзнават, че нямат дългосрочна финансова сигурност и незнаят какво предстои. Някои от тях казват, че не могат да си позволят да имат повече деца в това несигурно икономическо бъдеще”.
 
Също като Джоунс и д-р Марк Голдщайн, който е херург в института Корнел по репродукция в Ню Йорк, отчита 48% увеличение на консултациите за стерилизиране спрямо миналата година: „ Никога до сега не съм виждал такова нещо”,  казва Голдщайн, който от 30 години е уролог.  Половината от пациентите на Голгщайн в Ню Йорк работят във финансовия сектор. Нови пациенти са се регистрирали в офиса му през Ноември.
 
„Мисля, че ситуацията във финансите и икономиката е главната причина”. Някои казват, че им струва по 30 000 долара годишно да запишат децата си в частно училище и не могат да си позволят още едно дете. Това не е една от основните причини, но определено е фактор.
  
По време на стерилизиращата операция докторът прерязва двата семенни канала. След процедурата мъжете могат да правт секс, но нямат оплодителна способност. Докторите могат да се опитат да обърнат процедурата, но е много скъпо и в половината случаи възстановяването е невъзможно. Когато хората спрат да имат деца, това предполага загуба на доверие в тях и бъдещото им развитие на рабтното място.
 
Д-р Лорънс Рос, професор по урология към Илинойския университет в Чикаго и настоящ президент на американската урологична асоциация казва, че към университетските клиники има повишен интерес от клиенти с ниски доходи. „Моето предположение е, че докато икономиката се влошава хората ще са обезпокоени за възможността да увеличават своите семейства”.
 
По информация на CNN
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА

ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ ДО 2010 ГОДИНА

ГОЛЯМОТО ЕЗЕРНО-МОРСКО ЧУДОВИЩЕ В ШВЕЦИЯ

ШВЕДСКИ ГРАД ОБМИСЛЯ ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА КОЛИ В ЦЕНТЪРА

САЩ ВЕЧЕ СЪБИРАТ ДНК ОТ АРЕСТУВАНИ EМИГРАНТИ

ЕЛЕКТРО-СТАНЦИИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ МАСОВО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2155

Posted by on мар. 27 2009. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.