ДОБРИТЕ НОВИНИ ИДВАТ… БАВНО

Скандалът продава, никой в гилдията не оспорва този факт. Затова и лошите новини често са повече от добрите. Особено в спорта и то в българския, който прелива от  информация за корупция, уредени  мачове и вандалски актове на ултраси и фенове.
В същото време всеки чака на държавата да извади спорта от тинята, в която се намира през последните години. Всеки плюе по институциите – министерството, БФС, федерациите, парламента и т.н. Че по високите етажи не си вършат работата както трябва, е очевидно, но замисляме ли се с какво самите ние провокираме по-доброто развитие на спорта у нас.
Заради издънките всички тичат към мястото на събитието с камери и микрофони и пълнят диктофоните си с неудобни въпроси.  Така доброто, добрият пример, който макар и рядко, но все още се среща, остава на заден план. Често неотразен. Като например последния мач от евротурнирите на „Дунав еконт“ – шампионките по баскетбол на България. Приятелството на агитките на два отбора, които след като са подкрепили любимите си тимове не тичат да се бият и да се псуват, а сядат да пият по бира, заслужава да бъде видяно, а атмосферата усетена. Когато запалянковците подкрепят безрезервно своите отбори, а след края на мача независимо от резултата се поздравят и си пожелават успех, си заслужава да неречем действията им „добър пример“. Пример, който ако бъде подкрепен и от медиите, можем да допринесем повече деца да влязат в спортните зали и да тичат по стадионите. 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СВИНСКА РАБОТА С TОЯ СВИНСКИЯ ГРИП

ТЕМИТЕ НА ДЕНЯ ИЗ ЗАГЛАВИЯ, ИЗЯВЛЕНИЯ, ПОСТИНГИ

КАКВО НИ УЧИ ИСТОРИЯТА?

НАШЕТО „СВЕТЛО” БЪДЕЩЕ…

МОЖЕ ДА СМЕ НАЙ-БЕДНИ, НО ТРЯБВА ЛИ ДА СМЕ НАЙ-ГЛУПАВИ В ЕС

СПАСКА МИТРОВА КАТО ЛИБИЙСКИТЕ СЕСТРИ

УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦИГАРИТЕ – С ЕДИН КУРШУМ СЕРИЯ ОТ ЗАЙЦИ

ЧИЯ ЗАСЛУГА Е БОКОВА?

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН – ТРЕПЕТ ЗА ПЪРВОЛАКА ИЛИ РЕКЕТ ЗА РОДИТЕЛИТЕ?

ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ – ОРИЕНТАЛЩИНА, ДОГАНИЗАЦИЯ ИЛИ ПОТРЕБНОСТ

ПРАВИЛНО Е

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2707

Posted by on ное. 19 2009. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.