ДОБРАТА ЗАПЛАТА ДОСТА УКРЕПВА ЧУВСТВАТА НА ВЛЮБЕНИТЕ

Pari i liubovПо време на анкетата, проведена сред работещи руснаци, които използват Интернет, станало ясно: нищо не укрепва така добре чувствата между мъжа и жената, както… материалния фактор. По-просто казано, това е заплатата, донесена у дома навреме и в нужния обем.

Бракът, неравен във финансово отношение, в известна степен е рисков фактор. Особено сложно е положението на мъжете, които изкарват много по-малко от половинките си.

Според данните на социолозите, само 45% от жените могат да имат отношение с мъж, който изкарва по-малко пари. Всяка четвърта рускиня (25%) не е готова да се примирява с такова разпределение на силите и средствата. Наистина, 30%, което е по-малко от една трета от респондентките, деликатно замълчавали, когато трябвало да отговорят на този въпрос. Важно е човекът да е добър, а с времето ще се намери и работа.

Мъжете са по-склонни да играят ролята на човека, който носи парите вкъщи. 90% от представителите на силния пол казали на социолозите, че напълно приемат жената да изкарва пари, колкото да покрива собствените си разходи.

„Жената трябва да е пазител на семейното огнище, а ако работи, то да се занимава с това, което обича, независимо от заплатата“, казвали те. Само трима мъже от сто (3%) не могат да имат отношения с по-малко получаваща Пепеляшка. Още 7% се затруднили да дадат еднозначен отговор.

Според данните от изследването, с мъж, който изкарва много повече, могат да имат отношения 80% от анкетираните жени, тоест преобладаващото мнозинство. Според тях, подобно неравенство само ще укрепи тяхната връзка.

Нещата при мъжете са малко по-различни. Да изградят отношения с дама, която има чувствително по-високи доходи, могат 61% от мъжете. Според тях, най-важното не са парите, а взаимността на чувствата: „Животът не се мери в рубли“. А ето че 14% от представителите на силния пол не биха се оженили за „много богата“ жена.

На практика, 35% от рускините имат опит с мъже, които заработват по-малко от тях, а 45% не си спомнят за такъв случай. Да установят отношения с мъж, който изкарва пари, са успели 42% от жените.

При това, колкото и да се надуват мъжете, едва 53% изкарват повече от своите жени. 28% никога не са се срещали с дами, които изкарват по-малко от тях.

http://ruskidnevnik.com/society/2013/02/14/dobrata_zaplata_dosta_ukrepva_chuvstvata_na_vlyubenite_17069.html

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6191

Posted by on февр. 20 2013. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.