ДЖО БАЙДЪН: МИСЛЯ, ЧЕ ПО СРЕДАТА НА МАНДАТА В БЕЛИЯ ДОМ ИМАМЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН ПРОГРЕС

Joe Baiden

Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в Пенсилвания. Адвокат по професия. Член на Демократическата партия и дългогодишен сенатор. През 1988 г. е кандидат за президент във вътрешните номинации на партията, но се оттегля след скандал за плагиатство на политически речи от Кенеди, които произнася за свои по време на надпреварата. Вицепрезидент на Барак Обама. Женен с три деца.

Господин Байдън, какво ще е най-значимото наследство на лидерството на Обама-Байдън?

Трудно е да определиш наследството си преди да си довършил работа си и понякога историците са в много по-добро положение отколкото съм аз. Но бих казал, че нашите цели, когато за първи път бяхме избрани, бяха да обърнем посоката на финансовата криза, която наследихме, да направим всичко по силите си да дадем на средната класа възможности за успех, да възстановим положението си в глобален план, да прекратим войните в Ирак и Афганистан, а да преборим Ал Кайда.

В този план, по средата на мандата в Белия дом, мисля, че имаме забележителен прогрес.

Спасихме американската автомобилна индустрия от фалит, направихме колежите по-достъпни за семействата от средната класа, увеличихме по-лесното получаване на здравната помощ на десетки милиони американци и създадохме повече от 7 милиона нови работни места.

Възстановихме глобалното ни реноме, сложихме край на войната в Ирак,  през следващата година сме на път сме да прекратим и войната в Афганистан, направихме Ал Кайда много по-слаба и много по-неспособна да атакува държавите по света.

Края на двете войни ни позволи да се обърнем към възможности, които отразяват реалностите на бързо променящия се свят. Това ни позволи да увеличим ангажиментите си към Азиатско-тихоокеанския регион от Индия до Америките.

Има още какво много да се прави, и вкъщи и навън, но мисля, че е честно да се каже, че изминахме много много дълъг път.

Част от интервю за Тайм оф Индия, взето по време на посещението на Байдън в Индия. (21 юли 2013)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6764

Posted by on юли 23 2013. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20715 лв
 CHF =  1.72032 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19559 лв
100  RUB =  2.52667 лв
 USD =  1.66638 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.