ДЕПРЕСАНТСКА ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ

Той се прибираше от работа, беше изкарал дълга нощна смяна и сега първите лъчи на изгрева галеха лицето му. Прекрасно утро, пролетта бе решила да покаже на всички мощта си над зимата. Птичките пееха, весело и безгрижно, но него не го интересуваха, нито птичките, нито песните им. Нима те можеха да оправят настроението му? Да кажат на Петя:
   -Моля ти се не се омъжвай за този нехранимайко? – Дали щеше да ги послуша? Толкова я обичаше, че би накарал и птичките да говорят. А ето че пак глупави мисли осеяха и без това умореното му съзнание. Глупак. Тя ще се ожени, ще живее дълго и честито и ще има много деца. Ще се радва на живота, живот без него. По навик мина през тяхната къща и я погледна. Невероятна, цялата в мрамор. Неусетно стисна ръката си в юмрук, толкова силно, че струйка алена кръв покапа по още нерастопилия се сняг. Единственото нещо на света, с което не можеше да я дари. Пари. И точно това бе нещото с което го превъзхождаше опонента му. За пореден път се успокои, че това е само временно състояние и че картините му ще се продадат. Дано, защото дългите нощни смени в потискащия супермаркет изцеждаха силите му. Той продължи пътя си към скромния си апартамент. Кръвта му още капеше по тротоара, но той не ѝ обърна внимание. Какво бе една малка рана, до едно разбито сърце? Мислите му пак се върнаха на Петя и онази далечна зимна нощ, когато надеждата за щастие бе още жива. Спомни си всичко, прекрасната ѝ черна коса, тогава обуздана и вързана на стегнат кок, скромните ѝ, оцапани с боя дрехи, сините ѝ очи, потръпващи от вълнение, защото той бе събудил любопитсвото им, с леката загадка че иска да ѝ сподели нещо. Но после спомена се помрачи, защото се сети за отказа ѝ, отказа на отчаяния му вопъл да бъде негова. Най-накрая вкъщи, машинално отбеляза той. Нима дори уюта на собствения му дом, не можеше да му донесе щастие?.. Жалко..
    Прекара по-голямата част от деня рисувайки, изпитваше нужда да изкара тъгата си. Опита се да поспи, но щом в съня му го споходи Петя, той се насили да се събуди. Не му стигаха непрестаните мисли за нея, пък сега и в съня му го преследва. Взе си душ и се облече, време беше да отиде на работа.

 Излезе , и пак по навик мина през тяхната къща. Още не се бяха оженили, а надписа "сем. Иванови" вече се люлееше от лекия пролетен ветрец.
  Оставаше му още една пресечка и щеше да стигне до омразната си работа, когато видя 3-4 мъже да удрят някой, може би жена, заключи той. "Престъпността в София нараства" , беше последната му мисъл преди да хукне да помогне. Подгони варварите, вероятно достатъчно силни да го убият, но не, гневът му затова че бяха посегнали на жена, му бе дал сили, и в момента не с 3-4 а с цяла армия можеше да се справи. След като разбра, че опитите му да ги настигне са безуспешни той се върна да помогне на дамата. Но каква изненада, осея душата му щом видя сините очи на Петя да го гледат, невиждащо. Да, тя беше, макар да бе покрита с кръв, той нивга не би сбъркал тези очи. Внезапна болка го прониза и той падна до нея. Нежно прошепна "Обичам те" на ухото ѝ. Извади телефона си и набра "Бърза Помощ", тя още дишаше, още имаше надежда. Наведе се и я целуна, целувка за последен път, целувка за сбогом. Дори тя да оживееше нямаше да го допусне да я види. Беше твърде жестока, та да осъзнае какво му причинява. Но той я обичаше, такава, каквато бе. Несъвършенна, човешка, земна, красива и все пак за него- божествена.
     Щом откъсна устни от нея в погледа му се четеше лудост, похот, страст. И все пак толкова болка, че би трогнало и най-коравосърдечният човек.
     Намериха го клекнал до нея, полугол, защото се бе съблякъл и ѝ бе дал дрехите си, за да се топли. Тя дойде в съзнание няколко минути преди в далечината да се чуе воя на сирените. Почуда, срам и признателност за няколко секунди преминаха през лицето.
  – Жива ли съм? – попита тя.
  – Да, жива си.
  – Защо?
  – Защото те обичам твърде много, за да те пусна. – прошепна в ухото ѝ той и се дръпна успокоен, за да могат лекарите да се погрижат за нея.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ И НАЙ-ГОРЕЩАТА ЛЮБОВ ДА ИМА СТУДЕН КРАЙ

НЯКОГА, НЯКЪДЕ СИ… УЧЕНИЧЕСКА ЛЮБОВ

ЛЮБОВТА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА

ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА МЪЖА ВЪВ ВРЪЗКАТА

ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ

СТРАХОВЕТЕ В ЛЮБОВТА

АТРАКТИВНИ ПОДАРЪЦИ ЗА 14 ФЕВРУАРИ ЗАЛИВАТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ ДЕВА, РИБИ, ВЕЗНИ

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ КОЗИРОГ, РАК, ВОДОЛЕЙ, ТЕЛЕЦ, СТРЕЛЕЦ, ОВЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2434

Posted by on авг. 16 2009. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.