ДВА СЮЖЕТА В ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ НА МВР

Два сюжета от последните дни провокират въпроса за двойните стандарти на МВР.

Първият е свързан с ареста на бившия военен министър Николай Цонев и компания. По време на зрелищния спектакъл Цонев, който не оказваше никаква съпротива, изглеждаше по-зле от Тодор Живков на 10 ноември. Масирано качулато присъствие, показност, стъпване на гърба на бившия министър, въобще държавата показа как може да стовари цялата си тежест в един помпозен арест. Ако оставим настрана търсения ефект, арестът можеше да се извърши от ръководещия го градски прокурор, един квартален полицай, който да щракне белезниците, и неизменния напоследък телевизионен оператор. Пряко сили 3-ма души.
 

Сюжет номер две – циганския щурм на машиностроителния завод в Бяла Слатина. Заводът дълги години е подложен на системно разграбване от близката циганска махала, за да се стигне в началото на тази година до кражбата на кабелите за ел.захранването. Дупки са пробити в стените, машини за стотици хиляди евро за изкъртени за метални части. Дотук нищо ненормално. Кой не страдал от кражби? Абсурдът на абсурдите започва, когато собствениците не могат повече да продължават работа и започват да изнасят останалите машини. Стотиците цигани се събират и с хвърляне на камъни и насилие блокират процеса с аргумента, че вече няма откъде да крадат! Могат да ти ограбват собствеността, да ти я разрушат и когато искаш да спасиш остатъка да те нападнат. Рехавото полицейско присъствие (40 човека срещу повече от хиляда) е по-скоро за парлама. Обърнете внимание на думите на шефа на врачанската полиция Росен Иванов:  положението е овладяно и полицията приканва ромите да се разотидат. Няма арестувани, няма белезници, няма бити, няма задържани –  нищо. Нали се сещате, че положението в Бяла Слатина ще става все по-тежко. Скоро и на други места.

Ако зрелището на първия сюжет гъделичка накърненото чувство за справедливост на българина и ще подхрани рейтинга на правителство, то вторият сюжет може да  накара всеки здравомислещ човек да изпита чувство за скандална несправедливост.

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ГРАЖДАНСКИ ПОЗИЦИИ БЕЗ ГРАЖДАНСКА КУЛТУРА

СКАНДАЛЪТ ГЕРМАНИЯ – ГЪРЦИЯ СЕ РАЗРАСТВА. ОТ НЕГО ЗАВИСИ
БЪДЕЩЕТО НА
БЪЛГАРИЯ

С УДАР ПО МАЙКИТЕ ЛИ ЩЕ БОРИМ КРИЗАТА?

ИМА ЕПИДЕМИЯ НА ГМО ПО МОЗЪЦИТЕ

ВДИГАНЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ В РАЗГАРА НА КРИЗАТА Е
КОЩУНСТВО

ХРАНЕНЕТО НА БЪЛГАРИНА ДНЕС

НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ НА ГРАНИЦАТА, А СЕГА НИ ИСКАТ И
ПАРИ

ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИТЕ – КОМПРОМИС НЕ БИВА ДА
ИМА

СТРОЕЖЪТ НА МАГИСТРАЛИ Е И КУЛТУРЕН ВЪПРОС

ПРЕФЪРЦУНЕНОТО СЪСТРАДАНИЕ ХАИТИ

НАЙ-МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СТАВАТ С КУХНЕНСКИ НОЖОВЕ – ДА ИМ
ВЪВЕДЕМ СЕРИЙНИ НОМЕРА

ЧУШКОПЕКЪТ ПОКАЗА, ЧЕ У БЪЛГАРИНЪТ Е ОСТАНАЛ ЗДРАВ РАЗУМ

ВНОС НА ТЕРОРИЗЪМ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3097

Posted by on апр. 2 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23646 лв
 CHF =  1.68128 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18663 лв
100  RUB =  2.64111 лв
 USD =  1.67595 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.