ДА СЕ ЗАБРАНИ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА СНИМАТ ТАЙНО СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ НА РАБОТА

Rabotno miasto sledeneНемското правителство планира да забрани на работодателите да снимат тайно служителите си на работа, като същевременно им се позволява да инсталират камери за следене, които са на видими места.

Противоречивата практика да тайно следене на служителите със скрити камери може скоро да бъде забранена, след като немското правителство планира в края на месеца да гласува по тема, съобщава Франкфуртер алгемайне цайтунг.

„Тайното следене на служителите не може да се позволява повече в нашата страна“, казва специалистът по сигурност на информацията Михаел Фризер от Християн-демократическата партия. Ако работодателите искат да следят своите служители те ще трябва да монтират камери, които са се виждат от всички.

Новината идва след серия от скандали свързани с немски компании, които бяха хванати да шпионират служителите си – включително компании като Дойче Бан и Дойче Телеком в които държавата е акционер.

Използването на скрити камери за записване на персонала винаги е било незаконно, казва Фризер, но в светлината на последните скандали има нужда от нови правила, за да е ясно точно какво е и какво не е позволено.

Същевременно предложенията предизвикаха гнева на синдикатите, защото с тях ще се облекчат някои сегашни правила, като позволят да фирмите да монтират масово видими камери, за да наблюдават постоянно работниците.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5951

Posted by on ян. 12 2013. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.