ДА ОСТАНЕШ ПО-ДЪЛГО МЛАД В ШВЕЙЦАРСКА КЛИНИКА

Независимо дали сте съпруга на руски олигарх, която иска да свали някой и друг килограм преди сватбата или лидер на католиците по света, който се нуждае от малко повдигне на тонуса, има място, където може да намерите това, което търсите – малко местенце в Монтрьо, Швейцария.
 

Да, скъпо е. Толкова е скъпо, че може да ви спре сърцето. Клиниката Ла Прари, разположена на брега на езерото в един от районите на Монтрьо, е една от водещите в света за здравни процедури, отслабване и забавяне на стареенето.
Ценовата листа не е изненада, като видите първокласната клиентела. Тук е лекуван папа Пий XII през 1953 година. Това е едно от любимите места за отмора на руските олигарси, аржентиската поло асоциация и хонгконгския клуб на милионерите. Те всички идват заради едно: да се чувстват и изглеждат по-добре, когато си тръгват от клиниката.
В клиниката се извършват редица  медицински процедури, без да споменаваме тези с кремове, гелове и лосиони, които ни карат да се чувстваме по-малко ефекта от стареенето, независимо, че ни остава някоя и друга бръчка по лицето.
Уникалността на Ла Прери идва от факта, че е иноватор в използването на ембрионни клетки от овце, които се използват за  забавяне на стареенето. Те се използват за усилване на имунната система и бързо възстановяване след прекарано заболяване или операция. Използват се само черни овце, зашото те са най-устойчиви на заболявания. Клиниката има собствена кошара със стадо в отдалечен район на Швейцария.
Повечето клиeнти се връщат отново, за да продължат процедурите си. Някои остават повече време. Една жена останала в клиниката цяла година, за да свали необходмите килограми преди сватбата си. Съпрузи, съпруги, приятели често идват заедо в клиниката, за едновременно лечение.
Цената за 6 дневната съживителна терапия започва от 34 хиляди лева, но зависи от стаята и изисквания за обслужване. В екипа на клиниката има повече от 60 лекари, които варират от физиотерапевти и диетолози до невролози и кардиолози.
Има две места в които определно няма да се чувствате  клинично – стаите са луксозни 5 звездни и второто са местата за хранене. Екипите за готвене могат да посрещнат и най-големите кулинарни изискания  и то така, че да не нарушават предписанията на диетите.
 
 Императорски апартамент
 
За да направи лечението близко до всекидневния живот на своите клиенти, Ла Прари направи  улица с бутици, на която провежда терапия за хроничните шопинг маниаци чрез дребни покупки. Посетителите сега могат да пазаруват без да се налага да бягат до най-близкото населено място и така да прекъсват диетата и процедурите си. Всъщност това не е истинско пазаруване, а само изложени стоки, които може да ви бъдат доставени в шикозните стати. Това е поредната успешна формула на клиниката. На втория ден след пускането на пазарната улица е продадена чанта за 40 000 долара. 
Ако всичко това ви се струва скъпно, не забравяйте, че Швейцария е дом за една от най-големите концентрации на богати хора в света, всеки от които притежава над 100 милиона долара. Красотата на страната привлича останалите. Още по впечатляващ е броят на хората, които могат да си позволят престой в Ла Прери. Колко клиники могат да се похвалят с опашки от клиенти, които се оплакват, че не могат да влязат в нея?
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

НАШЕСТВИЕТО НА НОВИТЕ АЛПИЙЦИ И СЪДБАТА НА СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА

БРЮКСЕЛСКИ ДНЕВНИК

ЕДИН ВТОРНИЧЕН ДЕН В СЕЛО ЦЕНОВО

КРИМСКИТЕ ТАТАРИ С ПО-АДЕКВАТНА ПОЛИТИКА КЪМ ЯПОНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ

МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР НА ЮНЕСКО ЗА СТРАНДЖА В ЦАРЕВО

БЕРЛИНСКАТА БИБЛИОТЕКА ПРЕДСТАВЯ РЕДКИ КНИГИ В ГЕРМАНСКИЯ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

КАК СЕ СТИГА С ЯХТА ОТ ЦАРЕВО ДО СИНГАПУР?

КРИВОГЛЕД ОПУСУМ ОТ ЛАЙПЦИГ СЪБИРА ЛЕГИОНИ ПОЧИТАТЕЛИ

ГОРДА СТАРА ПЛАНИНА И НЯКОИ МЕСТА ОКОЛО НЕЯ…

ЛОЗЕНГРАД – НА ЕДНА РЪКА РАЗСТОЯНИЕ

ЗА МЕЧКИТЕ И ХОРАТА ИЛИ ДО БЕЛИЦА И НАЗАД С ВЛАК

ЦВИ КЕРЕН ЗА ВРЪЗКАТА СИ С БЪЛГАРИЯ, КИБУЦИТЕ, ИЗРАЕЛ, КОНФЛИКТИТЕ, МУЗИКАТА И…

ВИЕНА – КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА И МУЗЕИ

БРАТИСЛАВА – СЪРЦЕТО НА ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА

НЕПОЗНАТИЯТ КРИМ

ЮЖНА АЛБАНИЯ – КРАСИВА ПРИРОДА, БУНКЕРИ, МЕРЦЕДЕСИ…

ИЗНЕНАДВАЩО ГИГАНТСКА ТРОПИЧЕСКА РИБА, КОЯТО ЖИВЕЕ В ДЪЛБИНИТЕ, СЕ ОЗОВА В БАЛТИЙСКО МОРЕ

СОФИЙСКИЯТ БИТАК

ГАНГСТЕРСКА ВОЙНА В ШВЕЦИЯ

СТОКХОЛМ – ЗЕЛЕНАТА СТОЛИЦА НА ЕС

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4020

Posted by on юли 27 2011. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.