ДА ОПОНИРАМЕ НА ИДЕЯТА ЗА ГЕЙ СВАТБИ С РАЗУМНИ АРГУМЕНТИ

Сара Елизабет Къп е родена на 23 февруари 1979 в Калифорния. Изявен политически коментатор, писател. Съавтор на бестселъра – „Защо грешите за дясното”. Автор на „Губейки религията си: атаката на либералните медии срещу християнството”
 
 

Републиканецът Дж.Хейуорд от Аризона възкреси една абсурдна стара мисъл. По повод решението на Върховния съд в Масачузетс да определи брака просто като „установяване на близост”, кандидат за сенатор обяви: „Предполагам, че това означава, че ако наистина имате чувства към коня си, бихте могли да се ожените за него”.

Някой друг ден, друг идиот, който е притеснен за еднополовите бракове – съюз между двама възрастни, събрали се доброволно – ще обяви, че това ще доведе до скотство (секс с животни бел.ред.). Това е само фураж за лудите. Идеята, че мъжете и жените ще започнат да се сгодяват за домашните си любимци ако се позволят гей браковете, се лансира толкова често, че започва да омръзва.

Тази човеко-животинска параноя, която се налага в момента направо ме побърква. От години старите хора се тресат от нерви смятайки че разреши ли се на гейовете да сключват брак ще означава, че може да се вречеш във вярност с който и каквото и да е.

Джери Фауел и Пат Робърстън отдавна свързват гей сватбите със скотството, както и с кръвосмешението и полигамията.


През 2003 г. бившия сенатор Рик Санторум, се чудеше ако неясната законност на гей брака може да отвори вратата на брак между човек и куче, подарявайки ни духовития израз: „човешко-кучешка любов”.

Християнските фундаменталисти не са единствените, които дават гласност на тази линяи. През 2004 година, равинът Шаим Швартц от Бостън, попита риторично, под формата на виц : „Това е морално неправилно и после какво? Скотство? Брак с куче? Брак с котка?”.

Невероятно, но ние не правим само нищо неподозиращите бедни животинки субект в експериментите на апокалиптичната ни параноя. През миналата година адвоката Дейвид Гибс предупреди за друга грозяща опасност – брак между човек и робот.

За съжалние има толкова много други разумни аргументи (морални и конституционни) срещу гей брака, които биха звучали по-убедително, отколкото подобни опити да се дефинира брака чрез конски примери. Вместо това консерватизма се оплита в някаква мания за зоофилия. Консервативните принципи се опират на здравия разум, прагматизма и обосноваване на реалността.

Подобни люде правят идеологията да звучи налудничево като крайно левите либерали, на които се присмиват.


Има и много консерватори, които имат добри политически позиции и подкрепят гей брака като институция. Всъщност, философски погледнато, консерватизмът априори приема, че правителството не трябва да се бърка в личния живот на хората, което го прави естествен съюзник на подръжниците на  гей сватбите. И много консерватори работят здраво в тази посока.

Истинската трагедия обаче е, че няма адекватен отговор на породения страх, който всъщност скова тези, които го изпитват дори да потърсят решение. Така че аз се опитвам да го направя сега с надеждата най-накрая да оставим този зад нас.

Вижте, за да се ожениш в който и да е щат на Америка, ви трябва документ за самоличност – шофьорска книжка, акт за раждане, номер на социална осигуровка. Аз не познавам твърде много коне, които да са минали шофьорски курс или да събират пари за пенсия. Роботите – може би, но зарежете животните.

Така че оттук насетне: опонирайте на гей браковете колкото си иската. Просто не разчитайте да го правите в някаква стара версия на посещение в Мак Доналдс.

 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

ВЕНЕЛИН СТОЙЧЕВ: СОЦИОЛОГИЯТА НЕ Е КАМАРА С КНИГИ

ПРОФ: СТЕФАН КАРАСТОЯНОВ: ВРЕМЕ Е ЗА ОБНОВЛЕНИЕ И НОВИ
ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ ПРЕД БЪЛГАРСКИ
ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ФОРУМ

КАМЕРИ В СОФИЙСКИТЕ ТАКСИТА

КМЕТОВЕ СЕ СЪБЛЯКОХА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ

ДО БОЛКА ПОЗНАТИ НЕЩА

МАРИЯ ИВАНОВА РОДИТЕЛ НА СЕДМИЦАТА В МАРТИ-ОНЛАЙН:
РАБОТАТА Е МОЯТА
КРЕПОСТ

КЛАСАЦИЯ НА 10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СТРАНИ ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА 2009
ГОДИНА

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА
ВЛИЯНИЕ

КАК МЕТРО ВЛЕЗЕ В ДОМОВЕТЕ НИ

НЕМСКИ СЪД: „ОSSI” НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ

АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ В ШВЕЦИЯ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ НА ДЕЦА

„ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ” НА СТАТУКВОТО В ССА

ВАТЕРЛОТО НА ВОЙВОДАТА ОТ РЗС

ПОЛИЦИЯТА В XXI ВЕК СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА НА АВТОСТОП

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РАЗРЕШИ ОЩЕ 4 ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ
КУЛТУРИ

КАКВО ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ?

КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ОРЪЖИЯТА НАМАЛЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА – МИТ ИЛИ
ИСТИНА?

ДЪРЖАВНИЯТ КОНТРОЛ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА
ХРАНИТЕ

ШВЕЦИЯ
И
НОРВЕГИЯ
ИЗПРАВЕНИ
ПРЕД
ТИКТАКAЩА
БОМБА
НА
ИСЛЯМСКО
НАСИЛИЕ

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT
ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3314

Posted by on юли 24 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24726 лв
 CHF =  1.69571 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23108 лв
100  RUB =  2.65986 лв
 USD =  1.67911 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.