ДА НАВОДНИМ С ЧУЖДИ СТУДЕНТИ – ПОРЕДНАТА ИДЕЯ С ФАНТАСТИЧЕН ПРИВКУС

Писта за Формула 1 до Кремиковци, китайци-фермери, саудити с милиони инвестиции… това са само част от идеите за намиране на инвеститори, които да ни изведат от кризата, лансирани от управляващите.
Последната правителствена идея, а може би и намерение, е да се напълни България с чуждестранни студенти, които да захранят с реки от пари кръвоносната система на жалката ни икономика.
Междувпрочем подобна идея беше пилотно лансирана и претворена в Пернишкия университет, който събра студенти от Азия и Африка. На празненството по случай завършването на първия мултикултурен випуск академичния дух изглежда е излетял (или влязъл) в бутилката. С масов бой между студенти българи и турци бе отпразнувана първата годишнина на култовия Пернишки университет, съобщи  БГНЕС. След станалото студентско меле много от участниците са приключили в пернишката болница, а някои в полицията.
Само за няколко месеца тримата лидери на водещите страни в Европа обявиха в изказвания: мултикултурализмът е мъртъв (Меркел – Германия), мултикулуралзмът е провален модел (Камерън – Великобритания), мултикултурализмът се провали (Саркози – Франция).
У нас нещата, като че ли се разбират със закъснение. Мултикултурни експерименти подкрепяни от етно-лобистите и отчаянието на държавата напомнят търсенето на философски камък, като лекарство за всички социално-икономически болести. Резултатът ще е евтин вход за ЕС и лесна диплома за младежи от Третия свят, но не и реална полза за Европейския съюз и България. Безогледният внос на чужди студенти няма да спаси висшето образование, нито държавата, ако сами не си я реформираме и подредим. Дори напротив – ще ни донесе нови и непознати проблеми.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ВДИГАНЕТО НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НОВО ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ

МАГИСТРАЛИ И ПРАХОЛЯК

ШАХТИ ОЧАКВАТ СВОИТЕ ЖЕРТВИ

ЗА ЛИЧНИЯ ПРИМЕР И ВЕЧНИЯ ВАНДАЛИЗЪМ

СЛЕД ГОРИВНИЯ – И ЗДРАВЕН ПРОТЕСТ?!

ДЪРЖАВА И ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ МЕДИИТЕ ГУБЯТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ СИ

ГРАТИСЧИЙСТВОТО В СОФИЯ КАТО НАРАСТВАЩ СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ

КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3930

Posted by on юни 12 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.