ДАНИ ДИМИТРОВ: В ЦИРКА СМЕ КАТО ЕДНО ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАМЕ ЦИРКОВО ИЗКУСТВО, КАЗВА ЖОНГЛЬОРЪТ С ДИАБОЛО

Дани Димитров е цирков артист – жонгльор с диаболо. Това представлиава уред за жонглиране, а самото изкуство идва от Китай. Дани работи в един от най-големите циркове в света – „Американ циркус”, които се намира в Италия. Ето какво разказва той за изкуството, спомените и бъдещето, надеждите и разочарованията, свързани с работата му.

 

Всичко започна когато баща ми (цирков артист) реши да ме вземе при него в цирка. Тогава бях на 11 години. Там видях млада китайка, която жонглираше с диаболо. В първия момент ме грабна този нов и интересен вид жонглиране. Тогава си казах  – ето, това ще бъде моят номер. Много съм щастлив от факта, че тя бе добра към мен. Показа ми всичко – учи ме доста време, дори ми подари нейното диаболо, на което се учих доста време докато не го счупих.
И така аз усвоих китайското изкуство диаболо!
Винаги съм казвал, че човек е щастлив, когато работи това, което обича и харесва. Когато работата ти се превърне в хоби, а не в ежедневие, то тогава наистина си щастлив. Покрай моята работа в цирка съм се запознавал с различни култури, с различни националности – американци, руснаци, китайци, италианци и зная, че всеки един от тях е щастлив от факта, че работи това за което е мечтал. Но както се казва пълно щастие няма. Ние сме далеч от нашите роднини, от нашите близки, пропускаме важни лични моменти и събития.
Аз вече близо 10 години посрещам Нова година в манежа,
заедно с всички артисти и цялата публика. Изживяването е неописуемо, наистина е много емоционално!
Животът на цирковия артист в никакъв случаи не е скучен. Напротив, той е динамичен
различен и пълен с изненади. Днес си тук, утре там, виждаш неща, които други хора само могат да мечтаят да зърнат тоест с  една дума –
цирковият артист е може би най-големият турист!
Тази година аз посетих POMPEI, остров KAPRI и един от най-огромните аквариуми в Европа – AQUARIO DI GENOVA. Обиколил съм доста държави, сред които Италия, Франция, Германия Дания, Финландия, Словения и Швеция. От всички тези страни най-много съм впечатлен от Италия, а като град посочвам GENOVA – един старинен град с много красива архитектура. .
В цирка сме като едно голямо семейство.
Ето една много интересна случка. Тази година бяхме свидетели на сватба между клоун и балерина. Всички заедно празнувахме в манежа и се веселихме. А пък на един от слоновете на име Тони отпразнувахме 40 годишнината му в манежа по време на шоуто заедно с публиката. Беше неповторим момент както за нас, така и за зрителите. Имаше огромна торта, пълна с плодове и зеленчуци за слона Тони, който я изяде на бързо
пред очите на всички ни.
За съжаление в България нямаме цирково изкуство.
Това според мен се дължи на факта, че ние нямаме нито една циркова школа или академия. Младите хора не мислят за живота си, за своето развитие и за това все по-малко млади хора решават да се занимават с някакво изкуство, независимо в коя сфера е. Докато на Запад, цирковото изкуство се развива и все повече и повече младежи се записват в школите за обучение с надеждата и те един ден да станат артисти и да се докоснат до магията наречена ЦИРК.


 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ЛИЛИ ИВАНОВА ДОКАЗВА, ЧЕ Е НА ВЪРХА С „ИСТИНАТА”

ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА СТЪКЛОТО В GLASS DESIGN

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ

НАДЯ ПЕТРОВА: НАШАТА ПУБЛИКА Е ОСОБЕНА

ТИ СИ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК!

БУКОВСКА И ГЕРО ВЗРИВЯВАТ ПУБЛИКАТА В СТРАНАТА С КОМЕДИЯТА “СРЕЩИ В СРЯДА”

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2298

Posted by on юни 3 2009. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.