ГЪРЦИЯ НАСТОЯВА БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ШЕНГЕН – ИМА НЕЩО СЪМНИТЕЛНО

Podarak bomba

От 1 януари 2014 Гърция пое председателството на ЕС. Приоритет за него ще са борбата с младежката безработица и поставянето в дневния ред на съюза на въпроса с приемането на България и Румъния в Шенгенското споразумение. Това заяви официално гръцкият заместник-министър на външните работи Димитрис Куркулас по време церемонията, на която Гърция  пое ротационното председателство на Евросъюза. Гръцкият външен министър Евангелос Венизелос пък обяви, че Гърция, Малта и Италия са подложени на миграционен натиск, но България също страда от наплива на нелегални емигранти от Близкия изток и Северна Африка.

Въпросът трябва да бъде внимателно обмислен от българска страна и да се претеглят всички за и против относно подобен подарък от южната ни съседка, която вече е залята от нелегални емигранти (официално над половин милион) и демографската й структура се промени. У нас е необходим широк обществен дебат затова какво ще ни донесе евентуалното приемане в Шенген и най-вече крие ли то рискове пред страната ни. При всички случаи не бива да се избързва и да се оставя инициативата в ръцете на сегашния двусмислен политически елит. Трябва да мислим няколко хода напред.  Консервативните личности и кръгове в страната задължително следва да работят по посока на здравия разум, трезвите преценки и обмислените решения, които да дадат най-доброто на страната, за да й позволят да продължи напред.

Калоян Методиев

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8467

Posted by on ян. 8 2014. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “ГЪРЦИЯ НАСТОЯВА БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ШЕНГЕН – ИМА НЕЩО СЪМНИТЕЛНО”

  1. superb

    Внимавайте с подаръците на данайците!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.