ГЪРЦИЯ ЗАВЪРШВА ОГРАДАТА ПО ГРЪЦКО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА ПОРАДИ ОПАСНОСТ ОТ ЕМИГРАНТСКИ НАПЛИВ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК

Загрижени за сигурността на гражданите си заради екскалиращата престъпност, която достигна най-високите си нива в историята на Гърция, министърът на обществения ред и защитата на гражданите Никос Дендис обави, че увеличава съществуващите полицейски сили, след среща с премиера Антонис Самарас.

Увеличението ще дойде от трансфера на около 1500 полицаи от сегашните им назначения на лични телохранители на политици и други високопоставени фигури в Гърция. Дендис обяви и допълнтелно включване в борбата с престъпността на 100 автомобила и 60 мотоциклета.

На въпрос дали потенциалната емиграционна вълна от Сирия може да се насочи към Гърция министърът потвърди, че всъщност това е била централната тема на разговорите в министър-председателя.

 „В момента преместваме 1800 човека в Евроския регион, за да подсилим граничните патрули. В момента в района има 6 плавателни съда, а в най-скоро време трябва да достигнат 26 броя”, каза още той.

„Целта ни е спрем нелегалната емиграция” към Гърция заключи Дендис.

До края на октомври трябва да е готова и оградата по гръцко-турската граница, която да спира нелегалната емиграция, обявиха от строителната компания, която изгражда съоръжението.

Дължината на оградата ще е малко повече от 10 километра. Оградата ще е на два реда на разстояние 1.2 метра един от друг. Външната ще е с височина 2.5 метра, а вътрешната – 3 метра. Пространството между тях ще е изпълнено с режеща бодлива тел на кълба с височина до 4 метра. Цената на съоръжението ще е 3.2 милиона евро.

 (Атинска информационна агенция АМНА)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5063

Posted by on юли 31 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.