ГРАНИЧАРИ ОТ ПЕТ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СА ДОКАРАНИ НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА – СИТУАЦИЯТА СЕ ВЛОШАВА

GranicaНЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ ДЕНОНОЩНО АТАКУВАТ СУХОПЪТНАТА НИ ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ

В началото на юни от политическа партия „Общество за нова България“ изпратиха писмо до Министерски съвет и МВР относно драстичното завишаване на нелегалния емигрантски натиск по сухопътната българо-турска граница. Писмото може да видите тук.

На 24 юли от МВР връщат официален отговор на писмото. От него става ясно, че ситуацията е наистина сериозна. В средата на юли 2013 на помощ на българската гранична полиция са извикани граничари от Естония, Полша, Швейцария, Малта и Италия, които са на подчинение на европейската гранична служба „Фронтекс“.  

Явно изпратените през последните месеци от вътрешността на България подкрепления не могат да се справят сами с нахлуването на нелегални емигранти от Азия и Африка.

Официално е писмото пише, че за периода октомври 2012 – юни 2013 са задържани 2802 лица. Обаче виси въпросът откъде се е взел този срок за отчитане, при положение, че зимните месеци няма голяма нелегална активност заради обективните климатични условия. Ако приложим формулата на сивата икономика и престъпността може да се окаже, че броят на незаловените лица е неколкократно по-голям, което е една катастрофа. Отделно постоянно се залавят групи на границата с Румъния и Сърбия, което означава, че има много нелегално преминали, които свободно се движат из страната. Няма как тогава да се твърди, че терористичните заплахи и трафикът на оръжие, наркотици и хора е под контрол!

Вече е напълно ясно, че се налагат бързи мерки за решаване на проблема. Доизграждане на защитната ограда за животни преносители на шап и други болести може да има и допълнителен защитен ефект. Правителството незабавно трябва да рестартира проекта и да отпусне необходимото финансиране, завършват от партията.

Цялото писмо може да видите по-долу (кликнете, за да видите в голям размер):

Pismo MVR 24 July 2013 stranica 1

Pismo MVR 24 July 2013 stranica 2

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6776

Posted by on юли 25 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.