ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА РАЗГРАДЕН ДВОР

НОРВЕГИЯ И ШВЕЦИЯ МАСИРАНО ЕКСТРАДИРАТ НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ

Норвежката полиция в своя операция залови и изгони от страната 13 иракчани, които пребивава нелегално в страната. Те са били качени на чартърен самолет за Ирак, придружавани от тежковъоръжен полицейски ескорт.

Самолетът направил междинно кацане в Стокхолм, където били натоварени още 33 –ма иракчани, преди самолетът да продължи за Багдат.

Само преди месец десетки иракчани без разрешение за пребиваване в Норвегия бяха върнати по родните им места. Преди 3 седмица 8 нигерийци бяха екстрадирани.

Норвежкият правосъден министър Кнутс Сторбергет заяви, че Норвегия и Швеция ще се сътрудничат, за да организират още съвместни полети и отсега нататък ще се по-твърд курс към проблема.

Същевременно петима нелегални емигранти бяха задържани от  сливенските полицаи в ремарке на ТИР с турска регистрация.  В склад на фирма в индустриалната зона на Сливен вчера около 12.00 ч. по време на разтоварването на ремаркето на ТИР “Волво” са открити петима иракчани.

Изяснено е, че петимата са се качили в товарния автомобил в Истанбул и са преминали нелегално границата. Къде са били митничарите или колко са взели не се посочва в пресъобщението.

Месец преди това седем турци и един иракчанин с опитали да минат границата при ГКПП-Лесово, скрити в ремаркето на товарен автомобил. Единият от турските граждани за втори път опитва да влезе в страната ни нелегално и то през същия ГКПП, пак укрит в товарен автомобил.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2882

Posted by on ян. 27 2010. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.