ГРАДЪТ НА ДУХОВЕТЕ: СОЧИ СЕ РАЗПАДА СЛЕД ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ

Soci 5Черноморският град, който преди няколко седмици беше световна столица на спорта, днес прилича на изоставен град обитаван от духове. Русия похарчи повече от 50 милиарда евро, за да превърне Сочи в олимпийски град и бъдещ туристически център за региона, а той започна да се разпада. Построиха се десетки хотели и административни сгради, които стоят празни. Улиците вече започнаха да се разпадат. На специални изградената за разходки крайбрежната алея, която се очакваше да е пълна с хора, не се среща жива душа. Канализацията на града вече дефектира. Бъдещето на Сочи изглежда несигурно, защото със сигурност е далеч от идеята за туристическа столица на Черно море. Най-малкото заради конкуренцията на Варна. Снимките са от блога на Александър Валов (blogsochi.ru).

Soci 8

Soci 1

Soci 2

Soci 3Soci 4

Soci 6

Soci 7

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=9160

Posted by on мар. 28 2014. Filed under Пътешествия. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “ГРАДЪТ НА ДУХОВЕТЕ: СОЧИ СЕ РАЗПАДА СЛЕД ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ”

  1. superb

    Безмислени пари за елитния спорт. Дали все още е валиден олимпииския принцип за участие, какво можеше да се направи с 50 млрд., нормална ли е заплатата на Меси и т.н. Това са все въпроси, които вълнуват много хора Нямало ли е такива игри и в Римската империя, които са давали на хората зрелища /е, и малко хляб/? И какво стана с нея… Но това е само една империя, а тук е целичт пощурял свят.

  2. бисер

    Русия хвърли милиони в Сочи, за да привлече общественото мнение, а през това време да подготви спецслужбите си, казаците и армията да заграбят Крим. западът гледеше Олимпиадата и проспа замислите на Путин.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.