ГОЛЯМОТО ЕЗЕРНО-МОРСКО ЧУДОВИЩЕ В ШВЕЦИЯ

В езерото Лох Нес в Шотландия, според някои, живее чудовище. Негов подгласник, който се издирва от години живее в езерото Сторсьон  в Северна Швеция и се нарича Голямото езерно-морско чудовище. 
Членовете на един от клоновете на шведската бизнес асоциация  от години се занимават с търсенето на легендарното чудовище. За целта местните бизнесмени въобще не жалели средства и време. Последната им инициатива, обаче разгневила общинските съветници в град Джемтланд. 

Без да искат разрешение от местните власти бизнесмените монтирали камери по бреговете на езерото. А Швеция не е България – всеки да си монтира камери и да си записва каквото и където си иска.
Градската управа изловила нарушителите, когато снимките от езерото се появили на сайта на организацията. Веднага били привикани и им била наложена глоба.
„Когато разбрахме за записващите устройства поставени без разрешението на общината веднага направихме проучване, предприехме необходимите мерки и ги посъветвахе да подадат документи за разрешително”, казва Аса Йохансовн от градския съвет.
След като подали съответните документи общината им разрешила да поставят 4 камери,  които да са разположени само под повърхността на езерото, за да следят за появата на легендарното чудовище. Всяка камера над повърхността ще бъде третирана, като нарушение, постановили още мъдрите старейшини.
Според любителите изследователи те са успели да заснемат звяра през миналия август. Кадрите, които излъчи Шведската телевизя показват неясен, дълъг и тесен силует движещ се из езерните недра.
Ловът на чудовището започнал още през 1635 година, когато за пръв се появили свидетелства от очевидци. През 1894 г.  морския капитан Дедеринг създал компания, чиято единствена цел била залавянето на животното.
През 1986 г. общинския съвет в Джемтланд издал заповед забраняваща, който и да е да убие, нарани или залови живо Голямото езерно-морско чудовище  или да унищожи неговите яйца, хайвер или бърлога.
Повечето, които твърдят, че са го виждали са били от южната страна на езерото.
Така или иначе то се е превърнало в цяла индустрия и носи огромни приходи на местната управа. Това със сигурност ще продължи съществуването му и в бъдеще.
 
 
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ШВЕДСКИ ГРАД ОБМИСЛЯ ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА КОЛИ В ЦЕНТЪРА

САЩ ВЕЧЕ СЪБИРАТ ДНК ОТ АРЕСТУВАНИ EМИГРАНТИ

ЕЛЕКТРО-СТАНЦИИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ МАСОВО

НОРБEРТ ТАЙС: АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ СИ ОСТАВА НАЙ-ЕВТИНА НА ПЛАНЕТАТА

ОЧАКВА СЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ ПРЕЗ 2009

 
 
 
 
 
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1987

Posted by on февр. 4 2009. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.