Гладни социолози преди избори..? Да! Да!

Гладни социолози преди избори..? Да! Да!

 Наближат ли избори, социолозите гладни и без работа не седят. Макар че по хронология предстои борбата за президентството, се оказа, че нашенските агенции наблягат на други по-интересни анализи, а кандидат-президентите са само „за плънка на палачинката”.

През седмицата излязоха поне три национални представителни изследвания и всички новини се завъртяха пак около Бойко Борисов. Журналисти от всички медии побързаха да споделят със сънародниците си чутото на пресконференциите на социолозите – ГЕРБ втора политическа сила. Като че ли това толкова много учуди някого. Е, да може би Генералът се е учудил, защо той самият все още не е първа политическа сила. Но нали част от имиджа му включва и скромността, едва ли ще го изрече със сериозния си тон на глас. Разбира се на всички е ясно, че това е „генералска заслуга”, която и този път май ще доведе до „генерална промяна” на раздадените карти, които все още стоят недокоснати на масата. Изпечените играчи обаче вече тайно си смигат и доста нескопосано се подритват отдолу.
Изследванията, които излязоха и в провинцията обаче, определено са зарадвали повече Бойко Борисов. В Русе например, ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да е първа политическа сила с 34%, докато БСП, макар и втора, остава далеч назад по пистата да гони Генерала, тъй като събира едва половината от неговите проценти – само 15.8. Чудя се дали да споменавам процента на анкетираните, които харесват столичния кмет, че вече рискувам да ме помислят за поредната безнадеждно влюбена в него журналистка. И все пак, за да сме точни  процентът е 77!   
Изводите ми ще са много кратки – оказа се, че и сама птичка можела пролет да прави.! Дано обаче не пее само едно лято…!
 

Мария Александрова

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=319

Posted by on май 18 2006. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.