ГЛАВНИЯТ ИНСПЕКТОР НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ: ПО-ЕВТИНО ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ДА НЯМА ПРАВОРАЗДАВАНЕ

Ana Karaivanova

Главният инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) г-жа Ана Караиванова депозира оставката си пред Народното събрание. След това каза следното, което няма нужда от коментар:

 „Констатираме, че три пъти се призовава държавен орган, чийто адрес е публично известен и един отговорен магистрат трябва да си прегледа отговорно делото и да не го отлага. Наблюдава се безкритично продължаване на сроковете на съдебните дела. През 2012 г. се натъкнахме на случаи по темата за обезщетение на българските граждани, пострадали от продължително правораздаване, според които излиза, че по-евтино ще излезе на гражданите да няма наказателно правораздаване. Имаме случай, че поради това, че 5 години съдия не изписал мотивите за кражби на двама крадци, делото се прекратило по давност и сега държавата ще плати на двамата крадци обезщетение. По-евтино ще им излезе на гражданите да няма правораздаване“. 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7260

Posted by on окт. 25 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.