ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ОТПРАВИХА ПОГЛЕД КЪМ ИНДИЯ

Германия и Франция, двата колоса на Европейския съюз, активизираха отношенията с Индия и ги изведоха напред в дневния си ред. Индия става все по-важен и ключов играч в световната политика. Германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози имаха срещи с министър-председателя на Индия – Манмоан Синг на които демонстрираха подчертан интерес към индийската страна. Eдна от причините за него е, че индийската икономика е в разтеж, а населението, което е повече от милиард, е необятен пазар за изпадналия в рецесия Европейски съюз. За разлика от Китай страната е с демократична форма на управление, което я прави по-близка до европейските политически реалности днес. 

 

СИНГ В БЕРЛИН

Синг посети Берлин. Той и Меркел са се договорили за увеличаване на търговския обмен между Германия  и Индия и планират той да достигне впечатляващта цифра от 20 милиарда евро до 2012 година. Индийците изпитват нужда от високите технологии и специалисти, с които разполага Германия.
От своя страна германската страна е изявила готовност да подкрепи реформата в ООН, която да даде постоянни места в Съвета за сигурност към които се стремат новите страни-лидери Индия и Бразилия.
САРКОЗИ В ИНДИЯ

Френският президент Никола Саркози също показа завишен интерес към Индия. Той беше на 4 дневно официално посещение в страната в началото на декември, начело на голяма делегация от френски индустриалци и бизнесмени. Най-важните аспекти на посещението са сделки в сферата на ядрената енергетика, самолетостроенето и отбранителните технологии.

Френския енергиен гигант – Арева съвместно с Индийската ядрена корпорация ще строи 2 нови ядрени реактори за около 7 милиарда евро, а предстои строже на още 4. Договора включва и доставки с гориво от Арева за 25 години напред.

Самолети Еърбъс на стойност близо 3 милиарда евро ще бъдат доставени за Еър Индия. Френската компания за производство на гуми Мишелин, пък ще инвестира 600 млн. евро в изграждането на свой завод.
Реновиране на френските военни самолети Мираж с които е оборудвана индийската армия ще струват 1.6 милиарда евро.

Индия все още има нужда от въоръжаване и пазарът и е готов да поеме големи доставки от всякакви видове оръжие. Очакванията са страната да похарчи 112 милиарда долара за въоръжение до 2016 година. Пазар за който в момента яростно се надпреварват САЩ, Русия и Европа.

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ДОЦ. ИВО ХРИСТОВ: ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ Е В ДОЛНА МЪРТВА ТОЧКА

„ДОБРИТЕ“ ЖУРНАЛИСТИ СРЕЩУ „ЛОШИТЕ“ ЖУРНАЛИСТИ – 1-0

КРАСИМИР РАЙДОВСКИ: В СТРАНАТА В МОМЕНТА ЦАРИ ХАОС

НИКОЛАЙ ЦАЧЕВ: БРАЗИЛИЯ Е ДЪРЖАВА-СУБКОНТИНЕНТ

ВЛАДИМИР БРЕЗОЕВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В ДЪРЖАВАТА

ПРЕМИЕРЪТ НА БАВАРИЯ ПРИЗОВА ДА СЕ СПРАТ ЕМИГРАНТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И АРАБСКИЯ СВЯТ

ИЗОСТАВАНЕТО В РЕФОРМИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА ЗАБАВИХА ЕВРОПЕИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

СЕГА БУЛО, АМИ УТРЕ? И КОЙ ЗНАЕ ДАЛИ ЗАД БУЛОТО НЕ СЕ КРИЕ БРАДА?

САЩ И ВОЙНАТА, „АЛ КАЙДА“ И ДЖИХАДА

ДОЦ. МИНЧО ХРИСТОВ: ПЛАНИРА СЕ ФИНАНСОВА КРИЗА, ПОДОБНА НА ТАЗИ 1996-7 ГОДИНА

Д-Р ТОТКО НАЙДЕНОВ: ЗДРАВНА КАСА Е ПИРАМИДА

АДВОКАТ МАРИН МАРКОВСКИ: ПО ПРАВИЛО, ПАДНАЛИТЕ НЯМАТ ПРИЯТЕЛИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3524

Posted by on дек. 13 2010. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.