ГЕРМАНИЯ ЗАПОЧВА ПРОГРАМА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ХОРАТА

Германското правителството планира да ограничи трафика с лични данни при които потребителите доброволно дават разрешение за използването им. Има червена линия, която никой не бива да преминава. Ще се направи опит да се спре публикуването на систематизирани данни за личността, които могат да ги портретират с користна цел. От друга страна това е грубо навлизане в личното пространство.

Министърът на правосъдието Сабине Леутюсер-Шаренбергер, също насърчи интернет компаниите да работят срещу събирането и злоупотребата с лични данни. „Колкото по-голяма е събраната базата данни, толкова по-малки са гаранците са нейното опазване”, добави министърката. Тя добави, че винаги, когато е възможно правителството и частните компании трябва да избягват събирането и съхранението на лични данни на потребители, служители и клиенти.

”Необходим е широк подход към цялото интернет пространство, който да обхваща, както личното пространство, така и записите и снимане на улици от Гугъл.”, обяви високопоставен политик от консервативната десница в Германия.
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3503

Posted by on дек. 2 2010. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.