ГЕРБ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА: ИМА ЯЗОВИР – ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА ЯЗОВИР- НЯМА ПРОБЛЕМ. А ПРЕЗ ЛЯТОТО?

УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЯХА ПРЕДУПРЕДЕНИ, ЧЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ РЕЖИМ НА ВОДАТА АКО ИЗТОЧАТ ГОЛЕМИТЕ ВОДОЕМИ

България е един от световните рекордьори по разхищаване на питейна вода – по данни на регионалното ведомство около 60% от загубите на вода у нас са заради остарялата водопроводна мрежа. В момента в 12 области на България има въведен режим на ползването на вода. Причините са  аварии по мрежата и липса на достатъчно вода в язовирите. Очевидно формулата е: разхищение плюс лошо управление е равно на режим на водата.

След трагедията в с. Бисер управляващите в неповторимия си стил решиха да решат кардинално проблема  – има язовир – има проблем, няма язовир – няма проблем (за по-начетените в друг случай беше: има човек има проблем – няма човек, няма проблем). Създаваха се комисии, снимаха се по площади, възстановяваха диги, взимаха важни мерки, но в крайна сметка стигнаха до идеята за ударно източванена  големите водоеми. Идеята да се купи бързо и в максимална степен народното одобрение, обаче, се оказа популитска, недалновидна и нетрайна. Липсата на елементарен управленски капацитет започва да става отличителна черта на властта.

Когато не можеш да вземеш адекватно решение събираш информация и съвети. Управляващите бяха предупредени от експерти да не източват язовирите, защото това ще доведе до недостиг на вода през горещите летни месеци. Глас в пустиня. За съжаление все повече в пряк, а не само в преносен смисъл.

Автор: Иван МАРИНОВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4916

Posted by on юли 17 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.