ГЕРБ ПРЕДПОЧИТА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. ЗАЩО Е НЕРВЕН И ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВА БОЙКО БОРИСОВ?

Интервю с писателя Петър Христозов

В книгата си "Кариера" вие предсказахте разпадането на "Атака", както и създаването на ГОРД на Слави Бинев. Мнозинството на милиционерската ГЕРБ накупи чуждите депутати, включително и от многоличната групичка РЗС на Яне Янев. Сега обаче Янев е острието на ГЕРБ срещу корупцията. Не писахте ли вие в нашия сайт за баща му?
Да, през 2006 – 2007 г. Георги Янев, който е лесничей в община Сандански, е уволнен дисциплинарно за корупция. Бог да го прости! Пазел е гората на село Лиляново, а от нея са добивали дърва за огрев на социално слабите. Янев-баща, заедно с тогавашния кмет на Лиляново, са продавали тези дърва, без да издават документ за законна сеч и без да отчитат парите по надлежния ред. Днес Янев-син претендира за почтеност? Да не говорим, че до вчера уволняваше Бойко Борисов и громеше Цветанов за шестте му апартамента… Как така за една вечер най-големите ти врагове се превръщат в пример за подражание?

 

След като коленичи пред паметника на Левски на 19 февруари 2012 г. Борисов едва се изправи. При освещаването на бойните знамена на 6 май премиерът нервничеше. От какво се страхува Бойко Борисов?

Хазната е празна – това е основният му проблем. За две години изхарчи 4 милиарда от резерва и сега той е на санитарния минимум. Премиерът побутва първите си заместници Дянков и Цветанов от къде и от кого да вземат свежи пари, но идеите са ялови – постъпления в хазната няма. Казват, че тримата вече са милиардери, а залъгват българите с празни обещания. Само увеличенията на цените и новите налози са реални. Изходът за управляващите е в предсрочни избори. Някой друг да поеме отговорността за разклатената финансова стабилност и разсипаната икономика на държавата.

Днес паметникът на Съветската армия отново осъмна пребоядисан, а утре е 9 май, Ден на Европа.
 Поредното кощунство, все едно да оскверниш нечии гробове. Лошото е, че и едното, и другото станаха всекидневие. Народ, който не уважава мъртвите, няма и бъдеще. А Девети май за мен преди всичко е Ден на победата над кървавия фашизъм. Без тази победа нямаше да я има и днешна обединена Европа.

Умря Мишо Бирата, а година след него и съпругата му. Имат ли връзка тези две събития?
Аз не съм следовател, но в книгата си "Подмяната" задавам доста въпроси са смъртта на Мишо Бирата. Знаете ли, на България й липсва главен прокурор. Татарчев, Филчев и Велчев са назначени, за да са удобни на властта. Знаят, но не действат. Вече повече от двадесет години! Къде са убийците и парите на големите? Не, не бъркам, големите пари на големите крадци. Те държат ключа от бараката, където е заровено кучето, и то не просто е умряло, то вече вони.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПИСАТЕЛЯТ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЯНКОВ И ЦВЕТАНОВ ДА СИ ХОДЯТ

ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЗВА ОТ МРЕЖАТА ПО ЮЖНАТА ГРАНИЦА

САЛАФИТИ ОФИЦИАЛНО ЗАЛИВАТ ГЕРМАНИЯ С КОПИЯ НА КОРАНА

УЛИЧЕН ПОМИЯР – В СОФИЯ ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО! – Пламен Каменов
 

РАДЖИВ БАДЖАЙ: БОГ Е В ДЕТАЙЛИТЕ, А ПЕЧАЛБАТА В ПАЗАРНИТЕ НИШИ

ДЯНКОВ СЕ ОЛЯ

В ГЕРБ ИМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ. БОРИСОВ, ОГЛАВИ ТИ ПРЕВРАТА!

КАКВИ ХРАНИ И КАК НИ ГИ ПРОДАВАТ: БЪЛГАРИЯ СТРАНА НА ЛЪЖИ И МЕНТЕТА

СИДХАРТА МУКХЕРДЖИ: РАКЪТ НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ, А МНОЖЕСТВО ЗАБОЛЯВАНИЯ

МУДНИТЕ РЕФОРМИ ВЪВ ВОДНИЯ СЕКТОР ЩЕ ИМАТ ФАТАЛЕН КРАЙ – Любомир ВЪЛКОВ
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4433

Posted by on май 8 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.