ГЕРБ ГОТВИ СВОИ ЗА ШЕФОВЕ НА ДАМС И ДАНС

ДВА ЦЕНТЪРА КОМАНДВАТ В ПАРТИЯТА, КОЙ ЩЕ НАДВИЕ ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ ПО ИЗБОРИТЕ

 
На два престижни поста се надяват русенските гербери, когато влязат в националната власт, съобщиха бойковисти, пожелали пълна анонимност. Единият пост е за шеф на ДАМС. Апетит към мястото заявила Анелия Нунева, световна и европейска шампионка в спринтовите дисциплини от близкото минало. Но не спортните постижения я слагали на пистата към ДАМС, а това, че е сестра на русенския лидер на ГЕРБ Пламен Нунев. Видната спортистка от години живее в САЩ, не е ясно член ли е на партията ГЕРБ  или на сдружението ГЕРБ, но по време на местните избори твърде често се е връщала у нас, разказва се в ГЕРБ.
Другият заветен пост е териториален директор на българското ФБР-ДАНС. Както е известно в края на миналата година правителството определи, че ще има териториални поделения на ДАНС и в регион Русе ще влизат Силистра и Разград. За този изключително престижен и полезен за всяка партия пост е гласен Пламен Стоилов. Той е бивш уважаван кадър на Военното контраразузнаване в Русе, близък до Пламен Нунев, бившите му колеги и редови гербери твърдят единодушно, че “човекът много става”. Не става ясно обаче, дали името не ги притеснява, защото Стоилов всъщност извършва проучването на всички, които са кандидати за влизане в партийните редици. Прясно назначеният преди 10 дни териториален шеф на ДАНС Димитър Станев, който засега е смятан за червен кадър си е постлал вече килимче пред ГЕРБ, но само пред сдружението. В редиците на ДАНС – Русе той е назначил на отговорен пост Деян Илков Величков, син на негов “другар по пагон” – Илко Величков, чиято съпруга Боряна Величкова е съсобственик със сина на ген. Ваньо Танов – Милен  в две фирми. Това са “Вендинг груп” ООД и ВЕТАС АКВА ООД. Двете фирми зареждат кафемашини из целия град. Поради извънтърговска заетост на Боряна и Милен, кафеавтоматите наглежда през работно време съпругът на Боряна – агент Дидко. Разбира се, с благословията на шефа си и разбира се през работно време. Заради Дидко в русенското ФБР казват “На други места в ДАНС канят на кафе, ние в Русе го разнасяме по места”. Дали Дидко ще може да запази поста на шефа си като дойдат ГЕРБ на власт е спорен въпрос, тъй като Генерала/ Танов/ не членува в партията, а в сдружението. Но пък се чува , че го гласят за министър… 
Както е известно, в бойковата партия се влиза в листа, само след като за кандидата гарантират двама човека и след като той бива проучен за чисто минало. За бъдещето на кандидата, отговарят гарантите, обясниха партийци. Най-ухажвани за гаранти в Русе били близките до Пламен Нунев – Петър Даскалов и Десислава Атанасова. Обикновените “гербери”, които не ламтят за чак толкова големи постове си позволяват да мърморят под сурдинка срещу партийното строителство.

Защо всички партии в града имат общински ръководства, а ние нямаме?  
е  въпросът който тормози бойковите хора и особено тези, които са понавъртели стаж в други политически сили. Истината е, че общинското ръководство на ГЕРБ се припокрива с областното и това е така по устав. Дори колко точно члена има областното ръководство и кои точно са членовете му в ГЕРБ не се знае, роптаят редовите партийци. Когато питаш някой гербер кой е в областното ръководство, той почва да изброява бавно  като прегъва по един пръст на ръката. Почти единодушно всички изброяват следните хора в областното ръководство: Пламен Нунев, дясната му ръка Десислава Атанасова и негов секретар, за която се знае, че е най-близкият човек на Нунев в партията, Цветан Христов – регионален шеф на комисия за защита на потребителите, Минчо Минчев – зам. шеф на “Каритас” и представител на фирма “Ситроен” в Русе, изпълнителният директор на Русенска строителна компания Петър Даскалов, шефът на верига аптеки “Астра” Бедрос Пехливанян и финансистът Пламен Петров. Ключова фигура в ГЕРБ е и бизнесменът Красимир Даков, собственик на хотел “Космополитън”, който държи верига за спортни стоки, близък приятел на Пламен Нунев, чийто офис е в хотела. В ГЕРБ се говори, че отскоро Нунев е на договор при Даков и отговаря за охраната на хотела. Пред наш репортер Нунев обясни, че всъщност e консултант по сигурността и по развитие на човешките ресурси. “Това е истината и е нещо съвсем нормално. Няма нищо лошо в това”, допълни лидерът.
 Въпреки, че в областното ръководство влизат бая хора на оперативките на ръководството с общинските съветници, имало само двама “шефове” – Даков и Нунев. Никога например на заседанията, когато трябва да се решава как ще гласуваме на сесия не идва Минчо Минчев или някой друг, обясниха действащи съветници.

Така на практика Даков и Нунев определяли как да се гласува
Подобна практика е допринесла за напускането на групата от д-р Росица Вачева, Лорен Милев и Даяна Коева, смятат старейшини, въпреки че официално всички посочват други причини. На сбирките ръководство – съветници, старейшините имат право да изразяват мнение по точките от дневния ред и дори да предлагат как да се гласува, но се гласува така, както иска ръководството, казват и бивши и настоящи старейшини. По време на кампанията за местни избори ГЕРБ остояваше позиция против Спортната зала, говореше за далавери, щеше да се бори против строителството “за да не се закопаят парите на данъкоплатеца”, спомнят си съветници и уточняват, че в последния момент преди гласуването на Спортната зала Нунев и Даков отсичат “да”. Ще подкрепим залата, за да не кажат утре гражданите, че сме ги лишили от спортен комплекс, аргументирал се Нунев. У старейшините обаче се загнездило мнението, че има тайни договорки между инвеститорите братя Бобокови и ГЕРБ. В същото време Танов бил твърдо против нарушаването на принципите. Стана така, че на изборите говорихме едно, влязохме в Общинския съвет и трябваше да направим точно обратното, казват партийци. Все пак на гласуването за допълнителното право на строеж на Спортната зала и МОЛ-а на 13 март миналата година всички гербаджии се въздържат. Без един – архитект Лорен Милев. На следващия ден – 14 март той загадачно подава оставка и изтъква здравословни причини за това, припомнят от местния парламент. Истината е, че Милев е от малкото почтени архитекти в града. Той не прие да му диктуват и само да вдига ръчичка, обясняват колеги. Иначе за пред хората от ГЕРБ обясниха, че Милев има проблем с очите. В дунавския град се знае и как д-р Вачева трудно напусна групата. Нейната колежка Даяна Коева, станала независима малко преди това дори бе заявила пред медиите, че срещу тях двете е използван психологически натиск от страна на ГЕРБ.
Старейшини недоволстват и от факта, че партийното ръководство им пречи да общуват нормално със съветници от други групи. За пример посочват първия голям купон на местния парламент миналата година. И герберите като всички съветници дали по 20 лева да идат на кръчма. Веднага обаче от “местната централа” било заповядано да си вземат парите обратно и да не стъпват на купона. Даяна Коева последна си взе парите и първа напусна групата, припомнят старейшини от БСП.

Не е ясно кой ръководи сдружението ГЕРБ, 

Докато всички неправителствени организации имат управителен съвет, членовете на нашето НПО не знаят кой е в сдружението, има ли регистрация в Русе, знае се само, че се ръководи пак от Пламен Нунев, недоволстват членове на сдружението. В НПО-то обаче се влиза по-лесно, без проучвания, признават членове. Вече ползвани гаранти казват, че това е тежка роля в партията. Защото ако, човекът за който гарантира наруши партийната дисциплина, гарантът отнася калая, обясниха поръчители. Количеството на партийния “калай” обаче си остава в тайна, никой не знае какво е станало при отлюспването на Даяна Коева от партията. Знае се само, че когато е викана на височайш разговор с Нунев двамата й гаранти били притеснено седнали зад нея. Членовете на сдружението мъркат и заради членския внос. Членовете на секция “Бизнес” например внасяли в сдружението по 30 лева на калпак, а пък тези в “Образование” едно-две левчета. Независимо дали си член на сдружението или на партията обаче, русенски гербер може да разчита на издигане само ако приближен на един от двата основни центрове, категорични са бойковисти. Единият бил център “Ваньо”,  който се командвал от Ваньо Танов и бизнесмена Пламен Великов, другият център бил “Нунев”, в който властвали Пламен Нунев и Красимир Даков. Кой център обаче колко тежи пред София никой не се наема да каже. Вероятно това ще стане ясно малко преди изборите като се наредят листите.
По въпроса “ГЕРБ и властта” поискахме мнението на виден у нас учен-историк, университетски преподавател. Не му публикуваме името по негово желание. “Скептичен съм към трайното позитивно присъствие на ГЕРБ в управлението, защото с цялото ми уважение към военните и полицията твърдя, че те нямат и не могат да имат управленско мислене в категориите на демокрацията. За това няма случаи в световната история военните или полицаите да са управлявали демократично” .


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ БОЙКО БОРИСОВ?

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЧЕНГЕТА ОТ ТОТАЛИТАРНИТЕ СЛУЖБИ ОБГРИЖВАТ КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ

ШЕСТ ВЛИЯТЕЛНИ ФАМИЛИИ УПРАВЛЯВАТ В БСП – РУСЕ

ДЕ ДА ИМАХМЕ И НИЕ ТАКИВА НОВИНИ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ И ЗАЩО ГРЪМНА ЕМИЛ КЮЛЕВ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2028

Posted by on февр. 15 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.