ГЕРБ, БСП И АТАКА НАЙ-НАКРАЯ СЕ СЕТИХА

БОЙКО БОРИСОВ

Относно положението в Либия, Тунис, Йемен, Египет – това е един изключителен проблем, който ще се стовари върху Европа, върху Италия вече много тежко се отразява. Този натиск на тази граница (българо-турската) може действително да ни огъне, ако не се действа със силата на цяла Европа в случая. (Изказване на премиера пред КСНС )

ИВАЙЛО КАЛФИН

Емиграционният натиск към България от страните от Северна Африка ще бъде много силен и ще продължи дълго след края на размириците там, заяви евродепутатът Ивайло Калфин. По думите му като цяло страните от Шенгенското пространство трябва да помогнат на държавите, които са външна граница. В самия Шенген обаче има проблем – например с това, че незаконно преминалите в ЕС, които трябва да се върнат в държавата, от която идват. Турция обаче отказва да подпише необходимите документи, за да може емигрантите да се върнат там. (Дарик радио)

ВОЛЕН СИДЕРОВ

Емигрантската вълна, която настъпва към нашата страна от Северна Африка, Ирак, Афганистан, Бангладеш, крие сериозни рискове.Това прогнозира пред журналисти в Стара Загора лидерът на Атака Волен Сидеров. Той препоръча да се предприемат мерки от правителството. 

 

Вратата на ръждясалия кльон обаче зее отворена

Единствено от партия "Общество за нова България" проглушиха ушите на обществеността и на всички посолства на страните от Шенгенското споразумение за проблема чрез серия от декларации на български и английски по темата:

26 декември 2010: Настояваме правителството на България, страните членки на ЕС и на Шенгенското споразумение да решат бързо проблема чрез изграждане на защитна ограда или стена, които да спрат безконтролния достъп до територията на Европейския съюз. Така ще се ограничат и последващи негативни процеси като: нелегална емиграция, внос на тероризъм, контрабанда на оръжие и наркотици. (седмица преди Гърция да обяви намеренията си)

1 януари 2011: Предупреждаваме, че ако не се включим в проекта, и Гърция изгради защитна стена без нас, страната ни и ЕС са заплашени от хуманитарна катастрофа. На принципа на най-малкото съпротивление целият поток от нелегални емигранти ще се пренасочи към българската граница.
 
31 януари 2011: Допълнителен повод за безпокойство ни дава случващото се в Северна Африка. Политическата нестабилност в Египет и Тунис ще донесе нови вълни на нелегална емиграция и ще засили в пъти натиска върху границите на европейските страни. 

25 февруари 2011: Загрижени сме, обаче, за системата за охрана на югоизточната граница на България. Според нас моделът на видеонаблюдение с датчици за движение не е приложим там. Примерът на вътрешния министър за ефикасността на този модел на словашко-украинската граница не е релевантен на нашите реалности – нито като география, нито като културна дистинкция, нито като потенциални рискове.

При масиран емигрантски натиск и технически неизправности системата ще блокира. Тя не решава и въпросът с разпространението на зарази по животните от страни извън ЕС. Напълно възможно е и изграждането на нови контрабандни канали за трафик на хора, оръжие, наркотици.

Продължаваме да настояваме за паралелното въвеждане на „старомодните", но доказали ефикасността си решения, а именно възстановяване на кльоновете или изграждане на нови защитни съоръжения по границата.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БОЙКО БОРИСОВ: НАТИСКЪТ НА ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА МОЖЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО ДА НИ ОГЪНЕ

БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ЗАПЛАШЕНА ОТ ЕМИГРАНТСКИ НАТИСК

НИКОЛА САРКОЗИ: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЕЙВИД КАМЕРЪН: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

КАРЛ БИЛТ: СЕВЕРНА АФРИКА Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ДЕМОГРАФСКО ЦУНАМИ

ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ ПРЕЛЯХА ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КЪМ ГЕРБ

МИХАИЛ МИХАЙЛОВ: НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

ПРОФ. ГЕОРГИ БАКАЛОB ЗА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИВИ ДЪРЖАНИ В МОСКВА И КАЗУСА С ТРАКИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ

ВНЕСОХА ЖАЛБА СРЕЩУ НАРЕДБАТА ЗА ТАКСА СМЕТ В СОФИЯ – ПЛАМЕН ДАРАКЧИЕВ

СТЕФАН СОФИЯНСКИ: ТРЯБВАТ НЕСТАНДАРТНИ, РАДИКАЛНИ СТЪПКИ

ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ – Калоян МЕТОДИЕВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3708

Posted by on февр. 27 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.