В ШВЕЦИЯ ОСЪДИХА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В УЧИЛИЩАТА

Докато у нас наивно се мисли, че с камери и следене може да се възстанови разскапаната ни образователна система, ето какво се случва в Швеция.
Шведската служба за надзор над информацията поиска от 7 училища да променят използването на камери в сградите си, за да не се появят опасни прецеденти в бъдеще.

Разследването на службата показало, че в тези учебни заведения камерите  са поставени така,  че нарушават шведското законодателство за регулация на видеонаблюдението.
Инспекцията е наредила на 6 от училищата да не използват охранителните си камери, когато има ученици в училище през седмицата.
На седмото училище е разрешено да остави само една камера, близо до склада с компютрите, заради кражба оттам преди време. Останалите 60 камери трябва да бъдат изключвани.
Службата е предупредила  всички училища в Швеция, които имат камери или възнамеряват да поставят такива да ги изключват през деня. Според нея масово се игнорира този закон и така често се нарушава личното пространство.
Законът за личните данни в Швеция е категоричен по отношение на използването на камери в затворени пространства.
Използването на наблюдение води до редица негативни реакции. В училище това   предизвиква изкуствено сковано поведение от страна и на преподаватели и на ученици.
Шефът на службата Гьорен Греслунд заявява, че: „Младите хора от много рано свикват да бъдат наблюдавани и следени”. Греслунд призова училищата да търсят други по-малко обезпокоителни методи, за да се борят с кражбите, насилието и вандализма.
 
 


 
ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

ИВАН ВЛАХОВ: РАЗПРЕДЕЛЕТЕ РИСКА

БСП ИЛИ ИМА ПРОБЛЕМ С КООРДИНАЦИЯТА ИЛИ ЛЪЖЕ!

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ГЛОБИ ЗА КАМЕРИ Е ДЪРЖАВНО РЕГУЛИРАН РЕКЕТ

БСП ПОДГОТВЯ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ ДИКТАТУРА

КАК СЕ ПРЕМАХВА ПОЛИЦИЯ, ЗА ДА СЕ ИЗГРАДИ ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1535

Posted by on окт. 9 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.