В ОБЕЗЛЮДЕНИ СЕЛИЩА ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ ПРАЗНИ КЪЩИ И ЩЕ ИМА ПРОЦЕС НА ОЗЕМЛЯВАНЕ НА БЕЖАНЦИТЕ, ЗАЯВИ ЧИРПАНЛИЕВ

Selo HuhlaДиректорът на Агенцията по бежанците, о.р. полковник Николай Чирпанлиев, пред news.bg / Интервю на Георги Коларов от 20.10.2013

Ще коментирате ли последното изказване на Кристалина Георгиева, посветено на проблема със сирийските бежанци?
Изказването на еврокомисар Кристалина Георгиева е изключително положителен знак за нас. Така ЕС изпълнява обещанията, които даде, след като я посетихме заедно с шефа на БЧК г-н Григоров. Очакваме средствата да ни бъдат преведени колкото се може по-бързо. Имаме голяма нужда от тях.

Как оценявате проекта за изграждането на защитни съоръжения по границата ни с Турция?
Правителството, на базата на правата, които са му делегирани, също така и на опита на нашата южна съседка Гърция, реши да изгради тези съоръжения и по този начин да ограничи нелегалния трафик на хора от турска страна към нас. Целта е всички чужди граждани, които влизат на наша територия, от самото начало да спазват законите и правилата за пребиваване в България. От ЕС ни предоставиха достатъчно средства и за тази цел, които също така ще бъдат изразходвани по предназначение. Съоръженията са ни нужни и ще бъдат изградени, колкото се може по-бързо. Никой бежанец няма да пострада от тях.

Какви са перспективите за интеграцията в българското общество на сирийските бежанци?
Тези от тях, които желаят, ще продължат пътя си към други държави от ЕС. Но ако получат статут на бежанци, до няколко месеца ще им се наложи да се върнат у нас.
Тези, които получат единствено хуманитарен статут, ще могат да заминат в друга страна, само ако получат от там покана от роднини или приятели. Оставащите в България преди всичко ще преминат обучение по български език. В него ще се включат и центровете на общините, заинтересовани от заселването на бежанците на своя територия. Много са тези български общини с обезлюдени селища. Там ще се раздават празни къщи и ще има процес на оземляване.

Nikolai Chirpanliev Николай Чирпанлиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7570

Posted by on ное. 10 2013. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

22 коментара for “В ОБЕЗЛЮДЕНИ СЕЛИЩА ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ ПРАЗНИ КЪЩИ И ЩЕ ИМА ПРОЦЕС НА ОЗЕМЛЯВАНЕ НА БЕЖАНЦИТЕ, ЗАЯВИ ЧИРПАНЛИЕВ”

 1. ЗОЯ

  Хора, само на мен ли този „човек“ ми прилича на дебил?
  Явно Сталинка Георгиева прекръстила се Кристалина 🙂 добре си е научила урока и действа по плана за унищожаването на България! Племенника й Дянков постави началото, а сега този г-н Чирпанлиев добре се изявява като ПРЕДАТЕЛ!!!

  • Валентина

   Уви, има гакива, на които им прилича на мъдрец. На съм от тях, на мен ми прилича на продажник. Но току що получих по фейса писмо от младо момче, което възхвалява инициативата. Боже, пази България!

 2. Kristina

  Ами тези къщи са нечия собственост. Това, че собствениците не живеят в тях, не означава, че държавата може да прави с тях каквото си иска. Това е присвояване т.е. кражба на частна собственост.

 3. Пан

  Как така ще се раздават „празни“ къщи?Като са празни да не са без собственик?Вие луди ли сте или само добре платени?Не можете да „раздавате“ нищо,което не е ваше,нито да „оземлявате“ със земя,която не е ваша.Раздавайте собствените си домове и собствените си жени и дъщери.Докато не сме ви оВземлили.

 4. додо

  Чирпанлиев и подобните му,ще ги оземлим и тях..с по 2кв.м в Малашевци!

 5. Касандра

  Не нападайте Чирпанлиев. Такива въпроси не могат да се решат от шефа на агенцията за бежанците. Те се рашават на много по- високо държавно ниво. Никой не може да остави шефа на агенцията сам да решава такива стратегически неща. Със сигурност това не е решено от него. Трябва да се радваме, че той поне се осмелява да ни го каже, за разлика от политиците над него, които го крият! Мислете малко повече, когато обвинявате изпълнителите, а не тези които взимат решенията – политически елит на страната и еврокомисарите. Ако сменят Чирпанлиев, следващия може да крие всичко и да ни поставя пред свършен факт, когато вече няма как да спрем процесите….

 6. Валя

  БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРОГОНВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ, А СЕ ЗАСЕЛВАТ ЧУЖДЕНЦИ!!!!! Какви продажни управници! Българите страдат по света, принудени да се отделят от любимите хора, за да припечелят късче хляб и нищо не се прави за тяхното завръщане, в същото време се оземляват и интегрират чужденци. Нищо против чужденците, но защо в обезлюдените райони не се мисли за привличането на българите, които вече знаят български? Защо не се раздават празните жилища на българите, не се създава тр. заетост на българите – нима българите не искат да живеят в родината си? Как така другите страни защитават трудовия си и всякакъв пазар, а ние сме разтворили широко граници

 7. Мила Валя. ти преживявала ли си война, каквато и да е тя, гражданска , световна или военен конфликт?!?1 ако да тогава приемам мението за подходящо. но ако не си преживявала война и нямаш опита и бягството за реален живот от смъртоносни ситуации не може да сравняваш българите в чужбина със хора преживели ада на войната. просот е несравнимо. тези хора жертват всичко за да оцелеят , всичко изоставят. докато българите все пак имат тук роднини , имат къщи, хора приятели комуникация , някакви изградени социални контакти. много е лесно така да се говори българия за българите. но да те видим ако избухне гражданска война тук къде ще отидеш и какво ще правиш ако вскяка държава реагирва с твоето мнение?!?! ако с епоставиш във военно положение ще разбереш 4е сравненията ти са необосновани и неподходящи. лек ден

  • Жени

   Хиндемит, явно не си българин, щом не милееш за родината ни! България е преживяла много войни, но бежанците ни никога не са се натрисали (освен циганите, които не са българи, дори според тях) вкупом на някоя държава, за да ги хрантутят! Непрекъснато се говори, че има българи в чужбина… Българите в чужбина РАБОТЯТ, и то здравата!
   Тези идват тук неканени, без пари, изискват, искат, негодуват, грабят… Кой им е длъжен? Защо идват в християнска страна? Защо не отидат в мюсюлманска? Защо трябва да се промени съставът на България? Кой иска да станем мюсюлманска държава? Турция? ДПС? САЩ? Израел?
   От ЕС ни дават помощи само и само да държим тук тези емигранти, само и само да не ги пускаме при тях! ЛИЦЕМЕРИ! Не искам да сме в ЕС! Там винаги мерят с двоен аршин!

  • БЪЛГАРИН от МАКЕДОНИЯ

   Хиндемит копук един ! Колку войни са издражал Българския народ ? Колку национални катрастрофи имала България па пак Българите са умирали и живеели за България . А тези мюсюлмански терористи няма да се заселват във Тракия Във Страджа ниту никаде във България От Черно море до Охрид от Дунав до Солун . Ако ги искат европеците айде право във Великобритания , Норвегия , там имат повече за нив . СТАНИ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ И ЗАПАЛИ ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ СЪС ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ !

  • Co7a

   Ами за това не искаме талибани в България. Ако няма талибани и мангали няма да има и причина за гражданска война.
   Извинявай Хандемит, но ние сме си в родината и такива хора не са добре дошли!

  • Валентина

   Хиндемит, България Е във война вече 24 години. Това е мръсна война срещу българите, истински тих геноцид. Единствено съм съгласна, че подобна война се води и против сирийците, но с по-груби средства. Но хич не ти вярвам на съчувствието към тях. Този, който не милее и не более своите, няма как да му домилеят чуждите.

 8. Венка

  Чудно, защо не са ги раздали до сега на бедните българи, бездомни и просещи, на бедните сирачета, а сега ще се разполагат с чужда собственост, за да предоставят на чужденци. Направо недоумявам.

 9. елена стойчева

  Нашите политици са национални предатели! Как може да ни взимат държаватае, територията? Как може да заселват мюсюлмани? Това е християнска държава! ДПС колко ще има на следващите избори? Сега управлява задкулисно, а после – първа политическа сила? България мюсюманска държава ли ще става? Как може такова безобразие???

 10. Валя

  До Хиндемит: Дано никога не преживяваме война и напълно разбирам тези хора, които искат да спасят живота си. Писах и по-горе. Не съм против да се помага на чужди народи, изпаднали в беда – война, природни бедствия. Същото може да се случи и на нас. Ако съм против някакви чужденци, то е против престъпниците, които се възползват от отворените граници и социалната политика. Против съм да се ограбва и прогонва собственото ни население. Против съм геноцида спрямо нашия народ. Защото се умира не само от куршум, но и от глад, нелекувани болести, стрес, че не утре, а днес няма какво да се яде. България е бедна страна и ако помага на чужденците, то нека е плод на нейната правилна политика относно помощите, които могат да се получат от специалните фондове. Но съм против разграбването на тези фондове и ограбване на населението ни. Против съм изкуственото създаване на етническо напрежение. Защото народът ни е толерантен към чужденците. Нима не сме градили с мирното турско население заедно домове, не сме копали заедно ниви, не сме сядали заедно на маса или не сме създавали заедно семейства?! Но етническата война се разпалва от алчните политици, които и сега ще отвличат вниманието от себе си с етнически вражди, докато пълнят джобовети си.

  • елена с

   Напротив, аз съм против мюсюлмани да се заселват в България! Стигат ни турците, които 24 години мътят водата и грабят държавата! Не ни трябват повече мюсюлмани! Имаме си достатъчно цигански , български и турски крадци и готованци, за да приемаме още, при това мюсюлмани! Наши дечица не си дояждат, пенсионери карат на хляб и нямат пари за лекарства! Мрат поради липса на пари за лекарства! Това е геноцид към българския народ, а сега и внасяне на мюсюлмани!
   Заради случаите с Вики и 17-годишния сириец, непрекъснато се говори: А ние нямаме ли престъпления? Точно защото имаме, не ни трябват и допълнително! Има достатъчно престъпници в България, за да си внасяме и отвън!
   Но най-страшното е религията! Повечето не знаете или знаете от тук-там нещо прочетено! Ислямът е АГРЕСИВНА религия, тя не търпи други религии!
   Националните ни предатели – политиците, ще си платят един ден, че обезлюдиха България, за да я населят с мюсюлмани! Това върви по план от САЩ, Израел, Турция и ЕС. Нашата територия е обречена, ако продължаваме да спим! Ще продават и земята на чужденци… Всичко е помислено и обмислено. Не случайно се оставят селата на доизживяване. Нарочно се оставят без болници, мед. пунктове, училища, читалища, пощи, междуселски транспарт, пътища, дори магазини няма вече… Целта е да се обезлюдят селата и земята ни да стане ненужна на българина! Това е план за заличаване на българите и България! Ако искаме да ни има, трябва да се отвоюва земята от продажните политици!

 11. МА

  Това е национално предателство! Смяна на населението и на цялата ни култура.

  Значи не можаха да създадат условия земеделието да е печелившо за малките стопанства, не създадоха и инфраструктура, но за мюсюлмани и талибани могат да го направят.

  СЪД за държавна измяна!

 12. Ввв

  Дааааа,ще се върна в България когато получа Сирийски паспорт.

 13. iansobjeski-1683

  Как гледате на идеите за разселване на бежанците в изоставените села, където те могат да намерят покрив и поминък?

  – Това е много лоша идея. Тези хора трябва да бъдат непрекъснато под око. По селата кой ще ги наблюдава – селските полицаи ли? Ако ги пръснат по селата и някоя чужда разузнавателна служба дойде да прави контакти с тях, да прави мрежи и терористични клетки, контактът с тях ще е много лесен. А от друга страна, те лесно могат да бъдат манипулирани от врагове на България и ЕС за създаване на напрежение и конфликти в тези региони. И Сирия дълги години живееше в комфорт и безпроблемни отношения със съседните държави. С Турция имахме безвизов режим. А сега двете държави са на ръба на войната. Големи мюсюлмански общности в европейски държави и създаване на етническо напрежение в бъдеще могат да бъдат сериозни лостове за натиск, които Турция да използва за постигане на различни цели. А България е най-уязвима в това отношение !

 14. Мирослава

  Абсолютно вярно! Но това и Ванга и Петър Дънов и Славя Севрюкова са го казали преде време_щу су опитат дя откъснат част ат Североизт.
  БГ, без успух, но Югоизточнятя чяст ще успеят.2014г.И триматя го твърдят,, а ся живели по рязлично време.Събуди се народе!!! А сирийците_да ги поканят управляващите в дворците си.Пък кйкво талкова 10хел.души, а като се има прудвид, че в голяма част са жени и деца_живи и здрави, множете се, днеска 10 , догодина стявят 20х.ПРЕДАТЕЛИ, РОДООТСТЪПНИЦИ,, ЛЕВСКИ И БОТЕВ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА, ОТВРАТЕНИ ОТ МЕРЗОСТТА ВИ,!!

  • Валентина

   Петър Дънов определено няма такова пророчество. Посочете в коя лекция сте го прочели.
   Но като ще говорим за Учителя, той не е приемал даже ученици да даряват на Братството къщите наследени от родителите си, защото те принадлежат на РОДОВ дух.

 15. superb

  Какво очаквате от човек, който по-голяма част от съзнателния си живот е носил куфара на някой началник и не е имал възможност да изрази собствено мнения? Тази част от съзнанието му е закърняла. Той и сега изпълнява някоя поръчка и трябва да призная, че го върши добре, въпреки, че не ми харесва. Внимавайте кого избирате.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.