В ДВОЙНА ПРЕСА

МВР поде пореден поход срещу престъпността. Ще имаме нови документи за самоличност, снабдени с биометрични данни. Зам.министър Калин Славов тактично отклонява въпроса за  цената на биометричния проект. Проект срещу който имам 2 възражения.

Първото е откъде накъде ще взимат пръстови отпечатъци и ирисови данни, които да сложат на чип върху всичките ви документи, каточели сте престъпник и които незнаем кой и за какво ще използва утре (джебчии в трамвая дал Господ).

Второ, цялата работа малко прилича на сбъркана. Предпочитам първо да спрат да ми разбиват апартамента, защото ми се случва вече няколко пъти. Предпочитам МВР да се оправи с крадците на коли, защото ми дотегна  да давам луди пари да застраховам колата си, под страх, че ще я откраднат 3 дни след като ми изтече застраховката. Предпочитам да си мисля, че няма да нападнат близките ми вечер, като се прибират, да ми изнасят вилата и т.н.
И после чак си мисля, че можем да говорим затова дали  да ни искат кръв, отпечатъци, забранени мисли…
Оправете си приоритетите! Решете един проблем и после създавайте друг. Следите интернет, монтирате камери, въвеждате биометрика, борите „тероризъма”, но всекидневната престъпност, която ни тормози продължава зловещия си марш.
 
Знам, че ще се намери някой да каже, че нещата са свързани, но дори да е така те  трябва да се решават в определена последователност, за да не се окажем  в  двойна преса – престъпност плюс дикатура.
 
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЗА КАКВА ПРОМЯНА СТАВА ВЪПРОС?!

ЯВОР ГЕЧЕВ: ДЪРЖАВАТА АБДИКИРА ОТ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

МИРОСЛАВ СЕВЛИЕВСКИ: БСП И ДПС СИ ПРОИЗВЕДОХА „АТАКА” ЗА ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ, СЕГА СИ ПРОИЗВЕЖДАТ ГЕРБ

УДОВОЛСТВИЕТО ДА ЖИВЕЕШ В СОФИЯ

В ШВЕЦИЯ ОСЪДИХА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В УЧИЛИЩАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1614

Posted by on окт. 30 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.