В ГЕРБ ИМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ. БОРИСОВ, ОГЛАВИ ТИ ПРЕВРАТА!

ексклузивно интервю с писателя Петър Христозов

Защо се бави книгата ви "ПОДМЯНАТА"?
Вече съм на финалната права. Това е политически роман с настоящи герои, в сегашно време. А обстановката се мени непрекъснато, както и решенията на управляващите. За никого не е тайна, че Цветан Цветанов създаде партия ГЕРБ, а Бойко Борисов само я оглави. Кадрите по места, а и в центъра, са хора на Цветанов – той ги е избрал, той ги е назначавал, него слушат. Ако случайно са избор на Борисов, ги принуждават да пададат оставка, като областния управител на Кюстендил. И в министерствата си гледат главно личния интерес, така че линията, която чертае Борисов, в повечето случаи въобще не ги интересува. Макар и професионален огнеборец, министър-председателят няма как да потуши пожарите, които са всекидневни и повсеместни. Само за една седмица се натрупаха камара примери: Посещение в Тунис, за което външният министър не си е мръднал пръста да го подготви. В земеделското министерство – дървата излязоха на борсата, а дървопреработвателите – на жълтите павета; кокошките вече са щастливи, хората стават още по-нещастни /днес видях в магазин, известен с промоциите си, 6 яйца за 4,99 лв.?!/. За Министерството на здравеопазването да не говорим – и там златни цени и много, много болни хора. А на всичкото отгоре, за всички тия недомислия, чиновниците ни си раздават бонуси. Тирадите, които три години слушаме – че пари няма, се оказаха само наполовина верни: пари наистина няма, но само за народа. На този фон развяването на някаква принадлежност към бившата Държавна сигурност също е избирателно. Защо бившият полковник от ДС, сега генерал, Иван Драшков е един от ръководителите на днешната ДАНС? Да не спорим, че и министър Цветанов години е работил в Седмо управление /Информация и анализи/ на ДС, за което е получавал и надбавка към щатната си заплата.

Какво са за вас "Октопода" Алексей Петров, монополът, олигарсите?
Това е организираната престъпност, чийто основен инструмент е властта. При тоталитаризма контрабандата и бизнесът с оръжие са държавна политика. Недостигът на пари се попълва от външни заеми, наркотрафик и подаяния на Големия брат. Днес ужасяващата корупция изгони инвеститорите. Ако заводът за боклук струва 100 милиона евро, общинарите, които избираме, искат за себе си половината. И предпочитат да го балират и изнасят в други общини, защото баламите столичани плащат. Как стана така, че сметките ни за парно са 5 пъти по-големи от стойността на произведеното в ТЕЦ-а. Андрей Луканов създаде назначените бизнесмени и банкери. Иван Костов и генерал Атанас Атанасов направиха сержанта Алексей Петров офицер на прикритие в НСС, за да прибере поне част от парите на кредитните милионери за държавата. Той взе и за себе си, стигна до американската ДЕА и евреите. Нишата явно е печеливша, затова Цветанов започна да го разследва, за да го измести.Това е същността на шумните операции "Октопод", "Наглите", "Килърите" и т. н. – МВР пое ролята на организираната престъпност. Зад кулисите, в сянка, монополите и олигарсите пак дърпат конците. Шумът около лекарствата, горивата, спирта са буря в чаша вода. Шуми се седмица, най-много две и после всичко утихне и си е по старому. Само току-виж се появил нов играч на разкаляния терен.

В хазната няма пари, а банките си раздават дивиденти. Богати ли сме?
Бедните пестят за още по-черни дни /сякаш има накъде повече да обедняваме/, богатите харчат и за изкуство, за наука и образование /поне така се предполага/. Ежемесечно само от такси банките прибират над 30 милиона лева, годишно над 400. Лихвите по кредитите са високи, защото печелят от фирмите за бързи кредити и заложните къщи. Нека със закон държавата спре финансирането им. Дянков, като е толкова загрижен, да ги забрани. А хазната е празна, защото властта много краде. Няколко милиарда годишно! Заради тези пари се разцепва и ГЕРБ. Ако е виновен само Цветанов, Борисов трябва да оглави преврата в партията си, за да спечели следващите избори. И няма от кого да се страхува – властта се търкаля гола на улицата…

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КАКВИ ХРАНИ И КАК НИ ГИ ПРОДАВАТ: БЪЛГАРИЯ СТРАНА НА ЛЪЖИ И МЕНТЕТА

СИДХАРТА МУКХЕРДЖИ: РАКЪТ НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ, А МНОЖЕСТВО ЗАБОЛЯВАНИЯ

МУДНИТЕ РЕФОРМИ ВЪВ ВОДНИЯ СЕКТОР ЩЕ ИМАТ ФАТАЛЕН КРАЙ – Любомир ВЪЛКОВ
 

ПРАВИТЕЛСТВОТО ТИХОМЪЛКОМ ПРИЕ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КОНТРОЛ В ИНТЕРНЕТ

ИНТЕРВЮ С НАСЕР МОХАМЕД ЕХТАИБА ОТ МИЗУРАТА ЗА ВОЙНАТА В ЛИБИЯ

ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАСТОЙ СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ

2012 – ТЕЖКА ГОДИНА ЗА ЕВРОПА И ОЩЕ ПО-ТЕЖКА ЗА БЪЛГАРИЯ – проф. Иван Ангелов

ТРОВЕНЕТО НА НАЙ-ВАЖНИЯ ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА СОФИЯ ВОДОИЗТОЧНИК – РЕКА ИСКЪР Е ТЕРОРИЗЪМ

НОВА ИНТРИГА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4339

Posted by on мар. 2 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.