ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР КРИСТИАН ВИГЕНИН: ИМА НАРАСТВАЩ ПОТОК ОТ НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ

Vigenin 2Не бива да се създава усещане, че идва масова вълна от нелегални емигранти, но нарастващ поток действително има. Това заяви в Русе днес министърът на външните работи Кристиан Вигенин. По думите му от 2-3 години било така. „Само до средата на тази година в страната са влезли нелегално повече емигранти, отколкото през цялата минала година”, призна Вигенин. Министърът допълни още, че е факт препълването на центровете за временно настаняване, затова и води разговори с вътрешният министър Йовчев за изграждане на нов център.

В същото време България е дала 380 000 евро помощ на хората в Сирия, което било скромен принос в сравнение с други страни, коментира още Вигенин.

Както вече писахме, в началото на юни от политическа партия “Общество за нова България” изпратиха писмо до Министерски съвет и МВР относно драстичното завишаване на нелегалния емигрантски натиск по сухопътната българо-турска граница. На 24 юли от МВР връщат официален отговор на писмото, от което става ясно, че ситуацията е наистина сериозна. В средата на юли 2013 на помощ на българската гранична полиция са извикани граничари от Естония, Полша, Швейцария, Малта и Италия, които са на подчинение на европейската гранична служба „Фронтекс“. 

„Вече е напълно ясно, че се налагат бързи мерки за решаване на проблема. Доизграждане на защитната ограда за животни преносители на шап и други болести може да има и допълнителен защитен ефект. Правителството незабавно трябва да рестартира проекта и да отпусне необходимото финансиране”, продължават да настояват от партията.

Специално от Русе за Общество.нет

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6821

Posted by on авг. 23 2013. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.