ВЪНШНА ПОЛИТИКА ПО БЪЛГАРСКИ ИЛИ КАК ОТ ГЛУПОСТ ПРЕВРЪЩАШ СТРАНАТА СИ В МИШЕНА

TerorizamСлед като правителство посочи Хизбула за организатор на терористичния акт в Бургас въвлече страната в един далечен и нямащ нищо общо с нашенските, а и европейски, проблеми конфликт. Дали палестинците са замесени в атентата, или не са, е въпрос на доказателства. За обществото няма как да е ясно какви са те. Остава честната дума на министър-председател, вицепремиер и външен министър. Те го решиха, те го обявиха.

Сагата с българското участие в световната политика, обаче, не свърши дотук.

По граничещ с непонятното начин българските власти издадоха визи на депутати палестинци от Хамас, допуснаха ги в България и като капак на всичко наредиха на ДАНС да ги депортира на втория ден от визитата им. В ислямската култура гостът е неприкосновен. Е,  ако това не е глупава, необмислена и хаотична външна политика – едва ли има друга подобна.

Досега Борисов & Co се мъдреха из първите страници на западните издания, а отсега нататък вече ще са добре представени и по тези в ислямския свят. Конотацията отново ще е с отрицателен знак. Цялата работа може да завърши в унисон с поговорката: да би мирно седяло, не би чудо видяло. Въпросът е кой ще плаща сметката накрая? Никой навън няма да каже ГЕРБ, а всички ще кажат България.

Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6172

Posted by on февр. 15 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “ВЪНШНА ПОЛИТИКА ПО БЪЛГАРСКИ ИЛИ КАК ОТ ГЛУПОСТ ПРЕВРЪЩАШ СТРАНАТА СИ В МИШЕНА”

  1. Боню

    Тия изроди бавно и мъчително потъват…. дано само не манипулират изборите

  2. Славянин

    Има обосновани предположения, че с външна политика в София се занимават податливи на натиск и манипулации аматьори. Тежко и горко на тези, които ще наследят дипломатическото бреме от ГЕРБ.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.