ВЪЗМОЖНО Е ВСЕКИ ТРЕТИ ПОТРЕБИТЕЛ В ИНТЕРНЕТ ДА Е ПРИХВАНАТ ОТ МВР

От официален доклад на парламентарната подкомисия за контрол на Специалните разузнавателни средства (СРС) става ясно, че за 2010 година МВР е подслушвало 15 866 човека и е следен трафикът на 30 000 души.

В представения от депутата Явор Нотев доклад пише, че исканията за достъп до интернет са близо 50 000 (!!!), като за 30 000 се е получило разрешение от прокуратурата.  Запазва се тенденцията за увеличаване на исканията за използване на СРС-та.

 България има 7 милиона население. От него можем да извадим пенсионерите и малките деца, защото те не са занимават с престъпна дейност и не ползват толкова интензивно интернет. Остават по-малко от 5 милиона души. Оставаме малцинствата и неграмотните в общата бройка за цвят. Простата сметка показва, че ако всеки от тези 30 000 следени интернет потребители контактува най-малко с 10 души се получават 300 000 потребители прихванати по някакъв начин от МВР. Това прави всеки 16-ти потребител. Справка във Фейсбук показва, че контаките на повечето абонати често надвишават 100. Ако приемем, че броя е приблизително 50, което е по-близо до истината, става милион и половина, което прави всеки трети.

Въпросът е кой, как и защо ползва данните? Може ли да има теч към престъпни структури, корумпирани служители, някой уикилийкс? Съществено подобрение в борбата срещу престъпността засега  няма. Появи се само тотална параноя у хората. Всяко ново правителство изкарва злоупотреби в системата за сигурност от предишното. Едва ли това ще направи изключение.

 
ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЯНАКИ СТОИЛОВ И МЕГЛЕНА КУНЕВА ЦЕПЯТ БСП НА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

МАРИ ЛЬО ПЕН: ИНТЕРЕСИТЕ НА ФРАНЦИЯ В ГОЛЯМА ЕВРОПА НАЙ-ВЕЧЕ ВКЛЮЧВАТ ПАРТНЬОРСТВО С РУСИЯ

МИЛКО СИРАКОВ: БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА МНОГО ЛИБЕРАЛНА СТРАНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА АБОРТИТЕ

РЕЖИМЪТ НА КАДАФИ ПУСНА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ ОТ АФРИКА КЪМ ЕВРОПА

ВАСИЛ ФИЛИПОВ: НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА

ДИЗЕЛЪТ В БЪЛГАРИЯ РЕКОРДНО СКЪП – В ЕВРОПА ПО-ЕВТИН

ЦЕНИ НА НАЙ-МАСОВИЯ БЕНЗИН 95 В СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ГЕРБ, БСП И АТАКА НАЙ-НАКРАЯ СЕ СЕТИХА

БОЙКО БОРИСОВ: НАТИСКЪТ НА ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА МОЖЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО ДА НИ ОГЪНЕ

БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ЗАПЛАШЕНА ОТ ЕМИГРАНТСКИ НАТИСК

НИКОЛА САРКОЗИ: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЕЙВИД КАМЕРЪН: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

КАРЛ БИЛТ: СЕВЕРНА АФРИКА Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ДЕМОГРАФСКО ЦУНАМИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3876

Posted by on май 12 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.