ВСЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ИТАЛИАНЦИ СА ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЯТ С РОДИТЕЛИТЕ СИ

ИТАЛИЯ РИСКУВА ДА ИЗГУБИ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ

Увеличва се броя на младите италианци, които са принудени да живеят с родителите си, защото не могат да си позволят да се изнесат.

Съотношението на италианците „закотвени” у дома поради необходимост се е утроил от 1983 насам, се казва в доклад на статистическата агенция на Апенините. Основните причини са липсата на работа и пари, за да си позволят да живеят отделно. Броят на 30-34 годишните млади хора, които все още живеят с родителите си, независимо, че искат да се изнесат, е нарастнал от 11.8 % през1983 година до 28.9 % през 2009. Процентът на тези между 25 и 29 години почти се е удвоил от 34.5 % до 59.2 %.

Според статистиката Италия е на първо място в ЕС по незанимаващи се с нищо млади хора. Около 21.2 % на възраст между 15 и 29 години не учат, не работят и не тренират.

Данните излизат след като няколко министри в кабинета на Берлускони обвиниха младото поколение, като дори министър Ренато Брунета заяви, че са „Бамбочини” (дебелички деца) и мамини синчета, които предпочитат да останат в гнездото, където живота им е уреден, отколкото да поемат по собствения си път в живота.

Според видния социолог Чиара Сарацено Италия се сблъсква с риска да загуби новата генерация младежи. Само деца, които са родени в „правилните” семейства са застраховани от подобен риск. „Млади хора, които имат по-добра квалификация и са от по-заможни семейства отиват в чужбина и се оправят в живта. Останалите са зад борда”, добавя Саранцено. За него вина носят както правителството на Берлускони, така и лявата опозиция. Само се повтаря Бамбочини, а никой не инвестира в човешкия капитал. Социалните различия нарастват.
 

ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

АНКЕТА НА ОБЩЕСТВО.НЕТ ПОКАЗВА, ЧЕ МНОЗИНСТВОТО ЧИТАТЕЛИ НА
ИЗДАНИЕТО БИХА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ

КАМЕРИ ВЪВ ВСЯКО ТАКСИ

ПЪТУВАНЕ ДО МАРС

АНЕКДОТ ЗА БАРАК ОБАМА И ГОРДЪН БРАУН ПРЕД МАШИНАТА НА
ВРЕМЕТО

РИЧАРД БРАНСЪН: ПЕТРОЛЪТ СВЪРШВА ДО 5 ГОДИНИ

2010 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ РЕШАВАЩА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ

ДНЕШНИТЕ БЕБЕТА ЩЕ ЖИВЕЯТ СРЕДНО ДО 100 ГОДИНИ

ВСЕ ПОВЕЧЕ ОДОБРЯВАТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА АТОМНА ЕНЕРГИЯ

БЕЛИТЕ КОЛЕДИ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ ЗАРАДИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ СТРАДА ОТ ПОВЕЧЕ
УВРЕЖДАНИЯ

ЛЕКУВАТ ДИАБЕТ С КЛЕТКИ ОТ ПРАСЕТА

АВСТРАЛИЙСКИ ГРАД ЗАБРАНИ ВОДАТА В ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ

БЕЛГИЯ ИЗГРАЖДА ВТОРА ГРУПА ВЯТЪРНИ ПЕРКИ НАВЪТРЕ В
СЕВЕРНО МОРЕ

МОХАМЕД ЩЕ Е ВАШИЯТ НОВ СЪСЕД

ЕВРОПЕЙСКИЯ БИГ БРАДЪР ИСКА ДА ВИ НАБЛЮДАВА ОЩЕ ПО-ОТБЛИЗО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3216

Posted by on май 27 2010. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.