ВОДИ СЕ ТИХА ВОЙНА МЕЖДУ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ И КИТАЙ

Лев Наврозов в роден през 1928 година в Москва. Съветски дисидент. През 1972 година емигрира в САЩ.  През 1979 година основа Център за спасние на западните демокрации, чиито президент е до днес. Носител на наградата за интелектуални постижения – Алберт Айнщай. Автор на множество публикации за съдбата на цивлизацията, световната култура, международна политика, стратегии, отбрана, разузнаване, заплахата Китай и други.
 

Контрастът между свободните и несвободни страни днес е много ярък в сравнение с 19 век, когато свободата се налагаше в редица страни, а политическите системи бяха много неясни.  Нека вземем за пример Русия през 19-тото столетие.
Моята енциклопедия Британика, издание от 1970 година, отделя три страници на руския поет Александър Пушкин и там е отбелязано, че той е световноизвестен.
Пушкин налагаше свободата в Русия, но силите, които взимаха решенията смятаха, че „това е прекалено много и прекалено бързо”. Затова го прогониха от Москва в неговото имение. Обаче следващият цар, Николай I, прекрати изгнанието му, разреши му да се завърне в руската столица, и двамата проведоха дълъг разговор за бъдещето на Русия.
Пушкин вярвал в това, което вярват днес в Британия: монархията не е несъвместима със свободата. Дори напротив, тя може да помогне за запазването и развитието й.
За разлика от идеите на Пушкин, които съветската пропаганда цензурира, руските революционери застреляха Николай II и после ликвидираха десетки милиони от тези, като Пушкин, които вярваха в свободата.
През целия 20-ти век и в началото на 21, почти всички страни са или свободни или несвободни (робски).  За разлика от дореволюционна Русия, която се бореше за свобода, в днешно време робската-държава „Китайска народна република” можа да стане глобална силна, от момента, в който нейното население надвиши това на Съединените щати с 1 милиард души.
Съединените щати са свободна страна, докато КНР, създадена от комуниста Мао – китайският Сталин, е робска държава.
Води се тиха война между САЩ, свободната страна с най-голямата военна сила, и КНР. Армията на Китай, поглъщаща всичко, което е възможно, от едномилиардното население, ще бъде най-голямата армия в историята на човечеството.
В глобалната реалнос, един гениален мъж като Уинстън Чърчил, като американски президент, би могъл да спаси Съединените щати, както спаси Британия от хитлеровото нашествие.
Но Обама не е Чърчил. Подозрението, че Обама продава Съединените щати на Китай рядко минаваше през глава на някой преди 26 май 2011.
Като прави всякакви усилия да се представи пред американските гласоподаватели на чаровен и открит, Обама разкрива егоцентричните си виждания за своята величественост, което показва, че за него свободата не означава нищо повече от това да реализира своите амбиции.
На 26 май 2011, Yahoo новините дават информация, че докато Обама е на посещение във Великобритания и други европейски страни, китайският народен генерал Чен Бингде, придружаван от седем офицери е на посещение в Съединените щати, като 24 висши офицери се присъединяват към делегацията по-късно, и всички посетили различни американски военни обекти. Побъркали ли са се новините на Yahoo?
Наясно ли е Обама с приетия от Конгреса закон – 2000 отбранителна санкция, който забранява на чужди военни, и особено такива от КНР, да посещават основните военни бази на САЩ, в които има напреднали военни технологии?
В случай, че Обама е промени програмата на своето европейско посещение, за да се срещне с китайските генерали, би означавало, че е извършва предателство срещу страната, която е избран да защитава. Но той е достатъчно умен, извън САЩ е по време и създава впечатлението, че няма нищо общо с визитата на генералите от Китайската народна република, посетили най-големите американски военни бази в нарушение на закона.
На Обама няма да се хареса да изглежда като конспиратор, който подновява приятелството с Китай, което може да накърни националната сигурност на Америка.
В американския правителствен доклад „Националната сигурност и Китайската народна решублика” четем: „Следователно е необходимо да разберем пълния обхват на  технологичните  постижения на Китай и заплахите, които крият… Специалната комисия откри множество доказателство за техните успехи в този аспект.”
Много преди Обама да бъде избран за президент, написах в мои статии, че британският премиер, за разлика от американския президент (държавен глава, министър-председател и върховен главнокомандващ) не е избран чрез преки избори. Британските избиратели гласуват за партии, които да ги представляват в парламента. Партията, която получи най-много гласове става най-голямата парламентарна сила, и нейният лидер автоматично става премиер-министър, тоест оглавява правителството.
Държавният глава (кралицата) не се избира, което осигурява стабилността в страната. И тук се крие разликата. Ако Съединените щати продължават да пренебрегват британската политическа система и не избират свой министър-председател чрез мнозинство на преки избори, Америка може да загине.

Все още предстои да видим финала: победа или смърт.

Статията е публикува в Newsmax

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЯДРЕНИЯТ СИНТЕЗ – НАШАТА НАЙ-ДОБРА ЕНЕРГИЙНА ВЪЗМОЖНОСТ

ДИКТАТУРА НА КОНСЕРВАТИВНИТЕ THINK-TANK’-ОВЕ

ГЕОРГИ МИРСКИ: СИРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ШИИТСКА СЕКТА, В КОЯТО ВЛИЗА 11% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

РАЗМИШЛЕНИЯ ЗА СЪБИТИЯТА В СИРИЯ

ЙЕМЕН: ЗАПЛИТАНЕ НА КОНФРОНТАЦИЯТА

ХИСПАНИЗАЦИЯТА НА АМЕРИКА

КЛАУДИЯ КЕМФЕРТ: ДЕЛЪТ НА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ СЕ УВЕЛИЧАВА

ИВАН ГЕНОВ: НАТРУПВА СЕ МАСОВ МЪЛЧАЛИВ СОЦИАЛЕН ГНЯВ, КОЙТО НЯМА КАК ДА НЕ ПРОГОВОРИ

ЕВРОПЕЙСКИ МИНИСТЪР ПРИЗОВА ЗА БЕЗПЛАТНА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ

ЗА РОЛЯТА НА АРМИЯТА В АРАБСКИЯ СВЯТ

КРИЗАТА В КАЙРО Е ТЕСТ ЗА ОБАМА- проф. Андраник МИГРАНЯН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3933

Posted by on юни 13 2011. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.