ВОДА ГАЗИМ, ЖАДНИ ХОДИМ

И най-мръсната далавера носи чиста печалба. А в момента на България й трябват пари, много и свежи. И тя ги има! Реалният социализъм на Тодор Живков ги откри и ги даде на хората. За да бъдат доволни "демократите" като вицепремиера Цветанов, ще призная, че има още какво да се краде дори от бившата общонародна собственост. Да, слаби са българската прокуратура и съд – пропуснаха Иван Костов и Стефан Софиянски, но с въвеждането на извънредни трибунали само ще се върнем към полицейска диктатура. Кога ще бъдат арестувани и разследвани Симеон Втори и Тройната коалиция?

"Кремиковци" се източва! – гръмна поредният фойерверк. Да, източва се, но това не е новина, а груба действителност вече двадесет години. Никой не търси отговорност от Вальо Захариев и Александър Томов, а те трябва да плащат и връщат. Избърсаха се с Прамод Митал, но той е бизнесмен, гледаше си интереса. Такива са и Дамбовците, какъв ти "Октопод"!? Правят пари от "боклука" на "Кремиковци", там наистина са заровени повече от десет милиарда долара! Могат, правят. А защо държавата се е отказала от него? Да има някой осъден за безстопанственост? Докато сме евтини на брашнота и скъпи на триците, България ще губи!

Оставям за размисъл два примера:

 – Когато в началото на 50-те години на миналия век пуснаха в експлоатация ДМЗ "Ленин" край село Църква, Пернишко, в. "Народна култура" излезе с гръмкото заглвие "Факлите на социализма" и обеща тези факли да се множат. А истината беше потресаваща: Проектанти и строители бяха забавили построяването на газголдери и скъпият, висококалоричен и отровен въглероден окис, който захранва с топливо мартеновите пещи, се изгаряше в атмосферата със загуби от стотици хиляди лева на час. Красиво и импозантно вечер, но само за несведущите! И тогава писателят Никола Инджов има смелостта да помести във в. "Литературен фронт" моето опровержение "Факлите на безобразието".

– В средата на 60-те години България изнасяше за Турция оловно-цинковите шлаки от ОЦЗ -Кърджали, а те съдържат много злато и сребро. Усетиха се, макар и късно. Беше осъден цар Киро, а главният инженер на ОЦЗ се самоуби.

И в най-мръсната далавера има чиста печалба, но трабва да се пипа с разум и отговорност!
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПИСАТЕЛЯТ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗАЩО ГИ Е СТРАХ ОТ ГОЛАТА ИСТИНА И
ПРЕДОЧИТАТ ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНАТА ЛЪЖА

ПЕТЪР
ХРИСТОЗОВ: НАГЛИТЕ, ОКТОПОДИТЕ, МЕДУЗИТЕ СА САМО ГАДНАТА
МИРИЗМА ОТ РАЗЛАГАЩИ СЕ МЕКОТЕЛИ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА ОТНОШЕНИЯТА БОЙКО БОРИСОВ – АЛЕКСЕЙ
ПЕТРОВ

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИНАНСИ

РУСЕ ОСЪМНА С ДОНОСИ СРЕЩУ КМЕТА, ТОЙ МЪЛЧИ

ТОП ЖУРНАЛИСТЪТ ГРИГОР ЛИЛОВ: БРОЯТ НА РАЗОЧАРОВАНИТЕ ОТ
УПРАВЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧАВА

ЕВРОЗОНАТА ДА ПРЕОСМИСЛИ РОЛЯТА СИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ
ВАЛУТЕН ФОНД

ОТСВИРИХА АНТИПОД НА МИТНИЧАРЯ-ОКТОПОД

ДВА ВЪПРОСА, КОИТО ЧАКАТ ОТГОВОР

ИЛИАНА БЕНОВСКА: БОЖКОВ МИ ПОИСКА 300 ХИЛ. ЕВРО

СОФИЯ Е ПОТЪНАЛА В МРЪСОТИЯ*

НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ: КЪМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РЕСПЕКТ ИМА ДОРИ
ТИМ, ЕДНА МНОГО МОЩНА ГРУПИРОВКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3193

Posted by on май 16 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.