ВИСОКОПОСТАВЕНИ ФРАНКМАСОНИ ПОСЕТИХА БЪЛГАРИЯ

В София Прес се проведе пресконференция във връзка с посещението в България на представители на Великия Ориент на Франция водени от господин Батаглия (зам.велик секретар на външните работи на Великия Ориент на Франция) . Преведено на съвеременен политически език той е зам.министърът на външните работи на франкмасоните. Обявената тема бе “Ролята на масонството при формиране на политически решения с дълготраен ефект. При изложените си Батаглия обясни, че франкмасонството е основано във века на просвещението /XVIII в./. Днес членовете му наброяват 48 000 души организирани в 1200 ложи. Франкмасонството има за цел трансформиране на обществото посредством демократични методи, добави зам.великия секретар. Основна идея е личното усъвършенстване в името на прогреса на обществото. Ложата се бори за развиване на хуманистичните идеи, които развиват обществото и от там  допринасят за прогреса.

Сред франкмасоните има известни личности – Волтер, Гарибалди, Бакунин. Лозунгът им е “Свобода, равенство, братство”. Така завърши изложението си французина.
Ем Батаглия отговори на няколко въпроса, зададени от българските журналисти.

С какво подпомагате българското масонство?
Тук сме да помогнем за създаване на едно движение, да помогнем на четирите ложи в страната.
 
Защо в хората остава чувството,че масонството е обвито в таинство, в мистерия?
Щом сме тук пред вас  значи няма нищо тайно, нищо скрито, няма нищо от сектанството. Ние представляваме хора, имащи за цел развитие на обществото към по-добро.
 
Темата е “Ролята на масонството при формиране на политически решения с дълготраен ефект”. Нещо по въпроса?!
Ние се занимаваме с проблемите от развитието на човечеството. Например устойчивото развитие. Занимаваме се и с биоетичните проблеми на развитието. Всеки ден умират деца от недостиг на вода за пиене, всеки час се унищожава хектар гора, 1,5млрд.души живеят в изключителна бедност.
 
Какво е вашето становище във връзка с разединеното българско масонство?
Ние не възприемаме принципите на английското движение – една вяра в една личност. Френското масонство е либерално-адогматично.Съществуването на много движения е характерно за много страни. Целта е подобряване на обществото в хармония националните традиции.
  
Популярно от интернет за франкмасоните:

“Конвенция на Великия изток на Франция”от 1912 г.”…Ние сме длъжни да обединим всички републиканци и в съюз с комунистите да изобретим програма на действие…”.
 
На великата ложа на Англия (1922 г.) се декларира,че масонството, благодарение на което са станали всички национални революции, ще съумее в съюз с левите сили да произведе и интернационалната революция.

Световен масонски конгрес е проведен в Париж през 1917 г. Взето е решение за подготвяне на „Съединените щати на Европа”, като първа крачка на Съединените щати на света и създаване на свръх национална власт.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

АНТИСТИМУЛИРАНЕ

ПРОШКО ПРОШКОВ: В БЪЛГАРИЯ Е СБЪРКАН МОДЕЛЪТ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

ЙОРДАН МАТЕЕВ, БИВШ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА СП. ИДЕАЛИСТ В ИНТЕРВЮ ПРЕД ОБЩЕСТВО.НЕТ

АНКЕТА ЗА КРИЗАТА С ХОРА НА ПАЗАРА

ВАСИЛ КАРАИВАНОВ: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РИСК Е ПАРИТЕ ОТ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ДА ИЗЧЕЗНАТ СЪВСЕМ

МВР НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ ДОРИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ

ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ: АКО ЦВЕТАНОВ МИСЛИ ДА СТАНЕ КАРДИНАЛ РИШЕЛЬО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЩЕ СБЪРКА

ПРОФ.ЦАЧЕВСКИ: OБЩЕСТВЕНАТА ПОДКРЕПА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАВИСИ ОТ УСПЕХА НА НЕГОВАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА

ПОЛША ВЪВЕЖДА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ЗА ПЕДОФИЛИЯ

ЮЛИЯНА ДОНЧЕВА: БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ИЗЛЕЗЕ ОТ КОНТРОЛ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2682

Posted by on ное. 13 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.