Великден

Великден е. Българите не можем да се оплачем от липсата на празници. Колоритни и самобитни, каквито само ние можем да си ги направим. Но Великден е особен. И не само заради Възкресението, което се носи даже и във въздуха.

Не само заради осъзнаването, че зимата вече наистина си е отишла. Не само и заради зеленото, което прави лятото все по-реално.
 

Великден е особен празник заради посланието, което ни носи. Смислената саможертва и нейното възнаграждение. Историята на Христовото възкресение е преминала хилядолетията заради невероятно устойчивата нужда на човечеството от доброта и справедливост. Всички ги носим вътре в себе си, въпросът е колко дълбоко сме ги покрили.
 

Да им дадем път около Великден. Да погледнем право в очите им. И нека над пламъка на църковната свещ да се закълнем в поне една справедливост, която ще потърсим и отвоюваме докрай. Така, както сме го правили в детството си.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

“VIP”

Arena.bg ли е най-големият престъпник в БГ?

Краят на една агония

СТАТИСТИКА

АМАН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=45

Posted by on апр. 5 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.