Васко Антонов: Всички сме осъдени на смърт

Васил Антонов е на 28 години от Плевен. Завършил е с отличие маркетинг във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”. В момента специализира „Психология” в същия университет. На последните местни избори беше кандидат за общински съветник от ПП”Общество за нова България” в Плевен. От 9 години се занимава със строителство на Плевенските гробища.

Как започнахте работа на гробищата?
Без да искам. След казарамата баща ми работеше там и уж замалко започнах работа при него. Но както се вижда и днес – не беше за кратко.

Какво е за един млад и образован човек такава работа?
Колкото и материално да звучи, тази работа ми изкара образованието. Заплатата е хубава, но пък работата е много тежка и за повечето хора е психически непосилна.

Промени ли тя  отношението ви към живота?
Определено да.

Как?
Като гледам, къде отива всеки един от нас, започна да не ми пука от всички простотии, които стават наоколо. Промених се много. От оптимист се превърнах в песимистично настроен към живота, заради загубените ценни хора в личен план. Приятелката ми загина в катастрофа. През тези години изгубих  и най-добрия си приятел.

Какво е смъртта?
Всички сме осъдени на смърт! (смее се). Иначе го възприемам като преход от едно ниво на съзнание в друго. Всеки се страхува от смъртта, но никой не знае как ще достигне тя до него.

Виждали ли сте нещо странно някога?
Не. Почти всичко, което се говори за гробищата е литературна измислица.

Какъв е ценния опит, който придобихте от работата си?
Станах по-стабилен психически от повечето хора. Естеството на работата е такова, че калява човека. Чисто практически, станах най-добрия майстор в тази област на строителството.

С какво компенсирате натрупаното напрежение?
Алкохола и висшето образование не прощават на никого (смее се). Това в рамките на шегата. Прекарвам свободното си време с приятели.

Разкажете някоя любопитна случка?
Един ден наливахме една основа. Покрай нас минаваха 7-8 души, които отиваха на помен. От едната страна на пътеката имаше изкопани гробове, но бяха обрасли с трева. Накрая на групата вървеше една жена на около 80 години.  По едно време сина и се обръща и изкрещява; „А, мама я няма”. А тя паднала в един от гробовете. Бабата се обади. Аз им викам: „А, възкръсна”. Извадихме я, нищо и нямаше.

Какви книги четете? Имате ли любим автор?
Нетрадиционна физика, езотерика, тайни и загадки. Практически книги за самоусъвършенстване. От писателите харесвам  Друнвало Мелхиседек и Хърби Бренън.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=396

Posted by on ное. 21 2007. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.