БЪЛГАРСКО И ЕВРОПЕЙСКО ЛИЦЕМЕРИЕ – ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ: ГРАНИЦАТА Е МНОГО ДОБРЕ ЗАЩИТЕНА – КАК ТОГАВА СЕ НАПЪЛНИ С НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ?

Skasana ograda

„Сега, в реална и много усложнена обстановка, доказваме не само техническата готовност за Шенген, но и факта, че сме надежден партньор и защитаваме много добре границата на ЕС“, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на срещата си с делегацията на Европейският парламент, която от 18 до 20 септември ще инспектира съоръжения, изградени с европейски средства по българо-турската и гръцко-турската граница.

Изказването и одобрителни реакции на инспекторите на ЕС буди страшно недоумение при положение, че за едно лято страната се напълни с нелегални емигранти, които се представят за бежанци минали през същата тази граница? За месец центърът на София заприлича на Близкия изток. Лицемерието на български и европейски политици се проявява с пълна сила. Сметката ще я плаща нещастният български народ, който все още не знае какво го чака от кутията на Пандора наречена нелегална емиграция от Третия свят. А постоянните лъжи, които се разнасят из публичното пространство са повод за горчиво съжаление.

Истината е, че границата в момента е виртуална. При тази ситуация не е ясно за какво се харчат милиони за издръжка на гранична полиция, консулство в Истанбул и поддръжка КПП-та на Капитан Андреево и Лесново?

Единственият изход от създалата се ситуация е изграждане на стена или ограда по границата.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6937

Posted by on сеп. 18 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.