БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОМЕТЕНА, АКО НЕ ПОСТРОИ ОГРАДАТА

Emigranti v Atina 1БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СТРОИ ОГРАДА НА ДУМИ – ФЕВРУАРИ НАБЛИЖАВА СЪОРЪЖЕНИЕТО ГО НЯМА

СПОРЕД ПОВЕЧЕТО ГЪРЦИ НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ РАЗГОНИХА ФАМИЛИЯТА НА СТРАНАТА ИМ

Вътрешни фактори в България явно саботират строежа на оградата по границата с Турция, която да спира нелегалните емигранти. Тя трябваше да бъде готова през февруари 2014, а на практика нищо не се върши за нейното изграждане. Азбучна истина за сведущите по темата е, че без ограда проблемът с нелегалната емиграция изобщо не може да бъде решен. В момента България е в състояние на затишие пред буря. Съседна Гърция спря неконтролируемия наплив единственото чрез строежа на 4 метровата си ограда по границата.

Впрегнати са мощни ресурси, за да бъде манипулирано общественото мнение, така че строежа да бъде провален. В политическите и медийни среди се разпространяват два основни аргумента за спиране на изграждането. Първият, че ЕС е подписало с Турция спогодба за реадмисия и ще може нелегално проникналите да се връщат обратно на нейна територия. Вторият е, че големите западноевропейски държави нямало да връщат обратно у нас получилите в България бежански статут, защото така ги призоваха наскоро представители на ООН, тъй като условията в бежанските центрова били нечовешки.

И двата аргумента са абсолютно неистински и използвани с манипулативна цел. Официално беше заявено, че може да минат години преди подписаното споразумение за реадмисия да влезе в сила и да се прилага. В този прозоречен период Турция може  спокойно да не приема нито един човек обратно. Лъжовността на втория аргумент е видима от ситуацията в съседна Гърция. Многократно институции на ЕС и ООН я критикуваха, затова че не осигурява добри условия на нелегално проникналите на нейна територия., претендиращи и получаващи бежански статут. Те призоваваха европейските държави да не връщат след изтичането на 3 месечния срок получилите бежански статут обратно в Гърция съгласно Дъблин II.  Но, на практика, държавите не се съобразяват с тези препоръки. Всички промъкнали се в Западна Европа хора с бежански статут от Гърция биват връщани обратно, независимо от постоянните критики, че условията там не били добри и държавите на Запад трябвало да ги приемат.

Видно е, че не е ясно кога ще влезе в сила споразумението за реадмисия с Турция, а там държавата влиза в период на политическа нестабилност и неяснота. При промяна на управлението в Турция това може да стане един хвърчащ лист хартия. Няма логика западноевропейските държави да направят компромис спрямо България, който не направиха спрямо Гърция. Според емиграционните правила в Европа, когато един човек получи бежански статут в една държава, той всъщност се разглежда като гражданин на тази държава, и остава завинаги обвързан е нея. Ето защо колкото и статии да се появяваха за лошите условия в които живеят получилите бежански статут в Гърция, никой от големите европейски държави не се трогна и не ги прие.

Гърците разбраха простата истина, че ако осигуряват луксозни условия за живот на всички претендиращи за бежански статут и нямат непреодолима ограда по границата, държавата им ще бъде пометена, тъй като желаещите да нахлуят от Африка, Близкия изток и Азия са огромно количество. Mизерията, престъпността, епидемиите от болести и религиозният фанатизъм отвъд европейските граница са в размери, които европейците не могат да си представят –  те гарантират гигантски миграционен потенциал. Защо като са им толкова лоши условията никой не се връща обратно? Всяко раболепничене пред формалните изисквания на международни институции може да бъде фатално за оцеляването на пограничните европейски държави. Ако не бъде изградена стена по цялата граница, рано или късно България ще бъде пометена.

Emigranti v Atina

Ужасът на Атина. Нелегалните емигранти в Гърция офицално са вече повече от половин милион и завинаги промениха демографската структура на страната.  Само за 2010-2011 са влезли 150 хил. души.

06.01.2014

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8421

Posted by on ян. 6 2014. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 коментара for “БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОМЕТЕНА, АКО НЕ ПОСТРОИ ОГРАДАТА”

 1. Жени

  На всички е ясно, че границата ни НАРОЧНО не се пази! Напротив! Приемат се всички нарушители на границата!
  И това не е реверанс към Запада! Това е изпълнение на плана за унищожаването на българите!
  Нашите „политици“ не са некадърни! Те много добре се справят със задачата!

 2. Само да знаете за какво иде реч ,за главите ще се хванете.Ежедневно в България навлизат между 100 – 160 арабски боклука и никой никъде нищо не се споменава.Специализираните центрове по приема на тези боклуци вече се пръскат по шевовете.А пък ако знаете,че всеки втори боклук бива пускан на квартира тоест на свобода сред нас. Това са новите българи но само че са ислямисти и утре ще трябва джамии да им строим и не само това….Те продължават да идват…..

 3. KXG

  Трябва народа да се събуди, да се организира и да спре да се подчинява на тези клоуни. Колкото и партии да има в парламента, колкото и да се казва този е по-добър от онзи, истината е , че те всички играят тази игра заедно. Това което се показва по телевизията е театър. На нас не ни трябва чудо. Трябва ни революция. В момента имаме недостиг на армия и полицейски части. Броя на тези служители е мизерен. Ако има 200 000 протестиращи които да се съберат едновременно, контрола налаган ни от системата ще изчезне.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.