БЪЛГАРИЯ – СТРАНАТА НА СОЦИАЛИСТИТЕ МЕНТЕ

President of uruguay

От всички социалисти на власт само Хосе Алберто Мухика Кордано, президентът на Уругвай,  твърди, че е „богат“, а всъщност е известен като най-бедният държавен глава на планетата.

Бившият политически затворник е избран на поста си през 2010 година. От тогава дава 90 % от месечната си заплата, която е 10 000 евро, на фонд за строителството на сграда за самотни майки. Живее с останалите хиляда евро и успява да задели и нещо в банка за „черни дни“. Казва, че е богат с това, което му остава.

Много социалисти и леви политици обикновено се правят на скромни, а носят скъпи костюми, имат огромни резиденции, правят разкошни вечери или баснословни пътувания. На президента на Уругвай такива неща не му трябват.

Живее със съпругата си в малка къща с градина, кара Фолксвагена си от 1986 година, яде по селските кафенета из  страната, която вече е позната като латиноамериканската Швейцария.

Prezident na Urugvai jivot

Само с три милиона население, малкият Уругвай има 18 милиона крави, от 6 до 8 милиона овце, износител е на храни, млечни произведения и месо, 80 % от земята е обработваема, банките са стабилни, курортите са в първата петица на Южна Америка.

Кордано е любимец на много световни звезди, които не пропускат случай да го посетят и да изкажат подкрепата си.

Hose UruguayПри сравнение с него, българските социалисти са си чисто менте.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7936

Posted by on ное. 21 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “БЪЛГАРИЯ – СТРАНАТА НА СОЦИАЛИСТИТЕ МЕНТЕ”

  1. superb

    Да го менкаме за Станишев,но може би те не искат Сергейове.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.