БЪЛГАРИЯ ИМА ТРИ КАРДИНАЛНИ ПРОБЛЕМА: ПРЕСТЪПНИЦИ, ПЪТИЩА И ПРЕСТЪПНИЦИ, ПОКАЗВАЩИ ПЪТЯ*

ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА НОВАТА МУ КНИГА "КАРИЕРА"

Отново изпреварихте събитията – книгата ви е на пазара от 16 май, а те се случиха след излизането й. Как ги предусещате?
Не съм гадател. Всичко е въпрос на информация и анализ.. Още повече, че за 22 години в България са "оборотни" шепа политици, които са достатъчно предвидими.

Това и за ГЕРБ ли се отнася? Съзираме в героя ви Желяз Китов черти на Волен Сидеров…
Времето е динамично и историята бързо ще забрави такива като Сидеров, но той е интересен типаж. Излиза, че в политиката измамникът и чисто криминалният престъпник са често срещани. Над тях умуват разузнавачи и дипломати. Използват ги при удобен случай и след това се дистанцират от тях. За съжаление, рядко стигат до съд и присъда.  Излиза, че общочовешкият морал не важи за политиците. Е, заловиха военнопрестъпника генерал Ратко Младич, но военнопрестъпника генерал Уесли Кларк днес посрещат като миротворец. Човешката памет  е устроена така, че когато й е удобно, забравя. Само да припомним, че брат на Осама бин Ладен е съдружник на президента Буш в бизнес за електронно управление на въздушното движение на САЩ по времето, когато бяха атакувани кулите близнаци в Ню Йорк.

Днес отново се заговори за миналото на Бойко Борисов заради "Уикилийкс".  Какво е вашето отношение?
Нищо ново, но аз съм писател и не отговарям за двойните стандарти в политиката. Джугашвили посещава Лондон само веднъж в живота си, с Камо, за да организират обир на банка. Това е преди революцията. Единадесет години след смъртта му Чърчил го величае до небесата в Британския парламент.
 Не забогатя ли Иван Костов от войната в бивша Югославия чрез жена си? Не продаде ли той "Нефтохим" на "Лукойл", "Кремиковци" на Валентин Захариев за 1 долар и БГА "Балкан" на Израел за 150 хиляди долара? По това време нито Бойко Борисов, нито Валентин Златев са по върховете на властта. Но защо ли тъкмо тогава генерал Атанас Атанасов като директор на НСС иска да вербува точно Борисов? Значи, всички виждат, че царят е гол, но само един се осмелява да извика. Все пак не случайно Джон Байерли от София отиде в Москва! Русия и САЩ са се разбрали отдавна и за АЕЦ "Белене", и за Бойко Борисов. Това, което продължава да изнася "Уикилийкс", е отдавна отпечатан и прочетен вестник от хората, които трябва да знаят.
 За съжаление обаче, политиците определят дневния ред на обществото. На 5 март 1953 г. милиони се извървяха след тялото на Сталин. В същия ден само 4 души погребаха Сергей Прокофиев. Но той още звучи…

*Цитат от Митко Динев


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ДОСЕГА КАРАХМЕ САМО С ПРЕМИЕР, ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪСТАВИ И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

НОВА КАМЕННА КАРИЕРА ЗАСТРАШАВА ВОДОДАЙНАТА ЗОНА НА 7 НАСЕЛЕНИ МЕСТА КРАЙ СОФИЯ

ВЪПРОСИТЕЛНИТЕ ОКОЛО БЕНЗИНА, ПРОТЕСТИТЕ И БАНКИТЕ

БУТАФОРИЯ НА ВЛАСТТА ИЛИ ПРЕДИЗВЕСТЕНАТА ПОЯВА НА СТЕФАН

ЛИБИЯ ПУСКА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ КЪМ ЕВРОПА

КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА И НАТИСКЪТ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ ДА ПРИЕМА БЕЖАНЦИ

КРАСИМИР РАЙДОВСКИ: КОГАТО ЕДИН ПЪТ КАЖЕШ ”А”, СИ ДЛЪЖЕН ДА КАЖЕШ И “Б”

ИТАЛИЯ ИЗПРАВЕНА ПРЕД ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА ЗАРАДИ НАПЛИВА НА ЕМИГРАНТИ

ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИМ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ НА БЪЛГАРИЯ

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ПЪРВАНОВ Е ИЗВЕСТЕН СЪС ЗАЛИТАНИЯТА СИ ПО ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА СЪС СТРАННО МИНАЛО

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ГЕРБ КАТАСТРОФИРА ЧРЕЗ МИТНИЦИТЕ

ВЛАСТТА КАТО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА

АТАНАС ПАНАЙОТОВ: ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ВСИЧКИ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ СТРАНАТА

ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ВЕЧЕ РАБОТИ ЗА ВЛАСТТА

КОНСТАНТИН ДИЧЕВ: ДЕГРАДАЦИЯТА НА ГОРИТЕ ЩЕ ВОДИ ДО ЗАСУШАВАНЕ НА КЛИМАТА…

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3892

Posted by on май 28 2011. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.