БЪЛГАРИЯ Е ШАМПИОН ПО ТОЛЕРАНТНОСТ

България винаги е била „пример за света”, най-вече с винаги по-особения си (и поради това уникален) светоглед спрямо другите европейски държави. Уж сме част от Европа и сме едно, но някак си ни се иска да изпъкнем над другите. Като не можем да ги задминем икономически,  редно е да е по друга начин. Например да дадем на всички европейски държави един хубав нагледен урок по толерантност.

От месец април във Франция са забранени бурките. През миналата година у нас имаше официално искане да се промени закона за лични документи и да може жените мюсюлманки да се снимат с фереджета, бурки и всякакви други части от облекла, които от една страна не са част от нашата култура, а от друга не позволяват да се вижда лицето. Така се удовлетворяват желанията на  една група хора, нищо че това, което искат противоречи на законите ни. От следващата седмица в Белгия се забраняват бурките. В някои австралийски щати също вече го направиха.

При нас на гости беше президента на Турция. Държавната му визита мина встрани от протокола и добрия тон. Той прецени, че не му е нужен преводач, когато говори на турски. Ние всичко би трябвало да си разбираме (все пак сме имали общо минало). Реакция от наша страна (в смисъл реакция на домакините, на нашите управляващи, хората занимаващи се с протокола и т.н.) нямаше. Че и защо да има? Една реакция от наша страна, илинедай си Боже,забележка и корекция на поведение излязло от протокола, би могло да ни постави в „незавидната” позиция на хора, които не знаят какво е дипломатичност. Опасно е и да не би да се изтълкува погрешно от отсрещната страна,че ние например държим това, което се говори от трибуната да бъде по някакъв начин разбираемо за огромната част от българския народ, която не знае турски. Сигурно ще е обидно да искаме да разберем какво ни казва един политически гост. Аз лично незнам кое е обидно в случая. Само виждам, че за пореден път благодарение на управниците ни сме като рак – всички напред, а само ние назад.  Е, нали пък даваме нагледен урок по толерантност. И затова накрая ще си плащаме.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ИНТЕРНЕТ ИГРА МОДЕЛИРА БЪДЕЩИ СИЛИКОНКИ

ПЕСТЕНЕ ОТ МАЙКИ И БОЛНИЧНИ ИЛИ НОВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ДАЛНОВИДНОСТ

ДА НАВОДНИМ С ЧУЖДИ СТУДЕНТИ – ПОРЕДНАТА ИДЕЯ С ФАНТАСТИЧЕН ПРИВКУС

ВДИГАНЕТО НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НОВО ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ

МАГИСТРАЛИ И ПРАХОЛЯК

ШАХТИ ОЧАКВАТ СВОИТЕ ЖЕРТВИ

ЗА ЛИЧНИЯ ПРИМЕР И ВЕЧНИЯ ВАНДАЛИЗЪМ

СЛЕД ГОРИВНИЯ – И ЗДРАВЕН ПРОТЕСТ?!

ДЪРЖАВА И ОБЩИНИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ МЕДИИТЕ ГУБЯТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ СИ

ГРАТИСЧИЙСТВОТО В СОФИЯ КАТО НАРАСТВАЩ СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ

КАРУЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКА СОФИЯ

НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4001

Posted by on юли 15 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.