БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ЗАПЛАШЕНА ОТ ЕМИГРАНТСКИ НАТИСК

ВЕЧЕ ИМА НАПРЕЖЕНИЕ СРЕД НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ В ЛАМПЕДУЗА

ПАРИТЕ, КОИТО НИ ДАВАТ ОТ ЕС СА СМЕШНИ НАГЛО ЗАЯВИ ТУНИЗИЙСКИ МИНИСТЪР

Нараства напрежението сред нелегалните емигранти, които нахлуха на италианскиия остров Лампедуза през изминалата седмица. Около 1800 тунизийци заплшват с гладна стачка ако не бъдат бързо преместени от острова към Сицилия или европейския континент. Само за седмица над 5000 нелегални емигранти буквално наводниха малкия остров, съобщата италианската информационна агенция АНСА. На повечето от тях се осигурява легла, храна, заради опасността от бунтове. Вече има заплахи от емигрантите, че ще се стигне до сблъсъци ако се опитат да ги върнат у дома.

Италианският вътрешен министър Марони обяви, че те ще бъдат преместени в бивша военна база в Сицилия с капацитет за 7000 души. В Италия вече се чуват гласове, че нещата отиват твърде далеч – и като натиск и като разходи. Външният министър Фратини предупреди, че Европейският съюз трябва да направи повече, за да помогне на икономиката на Тунис.

Тунизийският министър Афиф Челеби прояви наглост като  каза, че сумите, които са предложили от ЕС на Тунис са „смешни”. Припомняваме, че баронеса Катрин Аштън обяви, че Европейският съюз ще деблокира веднага за Тунис 17 милиона евро, за да помогне на преходното правителство, а до 2013 г. ще отпусне 258 милиона евро.

Напрежението в арабския свят нараства лавинообразно и заплашва външните граници на ЕС. Обхваща Йемен, Бахрей, Либия. Вълните от Египет тепърва предстоят.

България е страната с най-голяма сухопътна южна граница на Европейския съюз. Очаква се огромен натиск
За опасността България да попадне под ударите на нелегална емиграция предупредиха проф. Владимир Чуков и доц. Огнян Минчев пред Общество.нет. 

 

Седмица по-късно пред Дарик радио бившият посланик в Тунис Киряк Цонев и ген. Чавдар Червенков също се присъединиха, като заявиха, че България е застрашена от бъдеща бежанска вълна от региона на Северна Африка и други арабски страни.

Още в края на декември 2010 (две седмици преди Гърция да обяви своите намерения) политическа партия "Общество за нова България" излезе с позиция, която беше изпратена до страните членки на Шенгенското споразумение и българските медии, в която се настоява за спешно изграждане на защитни съоръжения (ограда, стена) по българо-турската граница.

След проблемите на Италия въпросът с нелегалната емиграция ще бъде разгледан на срещата на европейските министри на 24 февруари и на Европейския съвет на 24-25 март. Дебатът пряко касае бъдещето на България.

 
Остатъци от кльона по южната граница на България
Хиляди тунизийци на Лампедуза
Емигрантите се нуждаят от подслон, храна, пари, жени… иначе могат да станат агресивни (снимката в началото)

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

НИКОЛА САРКОЗИ: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЕЙВИД КАМЕРЪН: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

КАРЛ БИЛТ: СЕВЕРНА АФРИКА Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ДЕМОГРАФСКО ЦУНАМИ

ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИ ПРЕЛЯХА ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КЪМ ГЕРБ

МИХАИЛ МИХАЙЛОВ: НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ БЪДАТ МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ

ПРОФ. ГЕОРГИ БАКАЛОB ЗА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИВИ ДЪРЖАНИ В МОСКВА И КАЗУСА С ТРАКИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ

ВНЕСОХА ЖАЛБА СРЕЩУ НАРЕДБАТА ЗА ТАКСА СМЕТ В СОФИЯ – ПЛАМЕН ДАРАКЧИЕВ

СТЕФАН СОФИЯНСКИ: ТРЯБВАТ НЕСТАНДАРТНИ, РАДИКАЛНИ СТЪПКИ

ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ – Калоян МЕТОДИЕВ

УРАГАННИЯТ ВЯТЪР И НЕЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА ПРЕВЪРНАХА СТРАНАТА В ГИГАНТСКИ БОКЛУКЧАРНИК

ГЕОРГИ ХРИСТОЗОВ: ЕДНА РЕФОРМА СЕ ПРАВИ, ЗА ДА СЕ ИКОНОМИСАТ ПАРИ, А НЕ ДА СЕ ХАРЧАТ

МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ Е МЪРТЪВ

ОНБ ПРИЗОВАВА ЗА БОЙКОТ НА ФИРМИТЕ ИЗЛЪГАЛИ В СТАНДАРТА „СТАРА ПЛАНИНА”

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3686

Posted by on февр. 18 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.