България, Албания и Косово трябва да действат заедно за решаване на кризата в Македония

Университетският професор и политически анализатор от Косово, Неджмедин Спахиу, коментирайки на 2 март политическото положение в Македония, представи своята идея как трябва да реагират съседните на Македония държави. Според него „Прищина, Тирана и София трябва да излязат с обща декларация за положението в Македония, тъй като, когато се застрашават интересите на Македония, се застрашават и интересите на тези страни”. Спахиу смята, че „едно общо искане на трите страни президентът Георги Иванов да оттегли своето решение и да даде мандата на Зоран Заев”, ще има позитивно влияние за решаване на кризата. Според Спахиу, Косово, България и Албания са трите приятелски съседки на Македония, които ѝ желаят доброто и трябва да действат заедно за успокояване на ситуацията. Тъй като с това си решение президентът Иванов е нарушил Конституцията, той или трябва да даде мандата на Заев, или да бъде свален от поста си.

6.03. 2017 г.

Общество.нет (цитирането на автора, изданието и активните линкове са задължителни)

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=13422

Posted by on мар. 6 2017. Filed under Актуално, Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.