БУРЕ С БАРУТ: СТОТИЦИ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ СЕ ВРЪЩАТ НА БАЛКАНИТЕ

Islamski teroristi BosnaТова са млади луди глави, които са обучени да убиват и им се плаща за това. След войната в Сирия не може да очакваме да живеят като кротки съседи, казва политологът Мирослав Лазански пред сръбския таблоид Курир.

Задава се сериозна опасност!

В случай на нестабилност  между разбунтували се фракции и радикални ислямисти в региона могат да се завърнат около 300 ислямиста, които като доброволци са заминали на свещена война – джихад в Сирия. По този начин под ударите на терористите може да се окажа Босна, Албания, Македония и Черна гора, от които местните уахабити поддържат връзки с Ал Кайда!

Огромна опасност

Политическия анализатор Мирослав Лазански каза за Курир, че завръщането им по родните места представлява огромна опасност.

„Наричам ги бялата Ал Кайда, защото могат да направят цирк. Обучени се, добре платени са убиват, а нагоре от всичко са млади луди глави. След години на воюване в Сирия,разбира се, че от тях не можем да очакваме да бъдат кротки съседи, да ходят на църква в неделя или да гледат футболни мачове. Тяхната индоктринация ще се прояви по всякакъв начин. Може да не е веднага, но неименуемо ще се появи. Службите за сигурност трябва, особено в Босна, Косово и Албания, да следи всеки от границата до местните общности“, отбелязва Лазански.

Подобно мнение споделя бившия директор на Военната сигурност в Сърбия, ген. Момир Стоянович. Още през 2004 г. той предупреждава за опасността от развитието на уахабитското движение на Балканите. Десет години по-късно се вижда, че заплахата е реална. Събират се в джамиите, гледат видео касети с терористични атаки и търсят бомбени-самоубийци. Главният проблем е, че нямаме законови санкции за такива намерения и събирания. Колко знаем за техните връзки, финансиране, образование, военно обучение, индоктринация? Много малко, а това е двойна опасност, защото във външнополитически план показваме, че толерираме този проблем, а и за сигурността в нашата страна, заключва генерал Стоянович.

Автор: Саня Илич

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8525

Posted by on ян. 17 2014. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.